Επιστολή του ρωσικού ΥΠΕΞ προς ελληνικούς συλλόγους Ρωσίας για την υπεράσπιση των χριστιανικών μνημείων που βρίσκονται στην Τουρκία

Επιστολή του ρωσικού ΥΠΕΞ προς την Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ρωσίας, ενόψει της επικείμενης συνάντησης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει πως στην επιστολή του ρωσικού ΥΠΕΞ, υπογραμμίζεται ότι «είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται οικοδομήματα, που έχουν την ιδιότητα μουσείων και προστατεύονται από την UNESCO, για ακατάλληλους σκοπούς, που δεν αντιστοιχούν στο επίσημο καθεστώς τους». Προσθέτουν δε πως στη στην επιστολή σημειώνεται: «Καλούμε την Τουρκία να παραμείνει στις θέσεις του εγγυητή των θρησκευτικών και πνευματικών αξιών της πολυεθνικής και πολυθρησκευτικής τουρκικής κοινωνίας και να μην δημιουργεί επιπλέον λόγους για την ένταση».

Περισσότερα
• Ποια Πόλη θα πάρουμε είπατε; Εδώ οι Τούρκοι μετατρέπουν σε Τζαμί την Αγιά Σοφιά για το Ραμαζάνι

Στην ίδια ανακοίνωση, η Ομοσπονδία αναφέρει πως στις 5 Ιουλίου, με αφορμή την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, ο Ιβάν Σαββίδης απέστειλε επιστολή (την οποία και παραθέτει) στον Ρώσο Πρόεδρο και τον πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, με αίτημα την υπεράσπιση των χριστιανικών μνημείων που βρίσκονται στην Τουρκία. Ο κύριος στόχος της επιστολής, προσθέτει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ρωσία, ήταν «να ξεκινήσει μια συζήτηση σχετικά με το καθεστώς των βυζαντινών ναών που βρίσκονται στο τουρκικό κράτος, καθώς και τη διατήρησή τους για τον παγκόσμιοχριστιανικό πολιτισμό κατά την επικείμενη συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'