«Τσάκωσαν» έναν από τους μεγαλύτερους κυβερνοεγκληματίες και τον άφησαν με εγγύηση

«Χειροπέδες» σε έναν από τους μεγαλύτερους κυβερνοεγκληματίες του πλανήτη πέρασαν οι άντρες της Interpol, που μετά από εντατικές έρευνες κατάφεραν να εντοπίσουν τον Νιγηριανό «Μάικ» που είχε κλέψει περισσότερα από 60 εκατομμύρια δολάρια μέσω διαδικτυακών απατών. Ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση...



Ο 40χρονος Νιγηριανός φέρεται ότι είναι ο επικεφαλής μιας ομάδας 40 εγκληματιών, που τα περασμένα χρόνια έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες απάτες με εκατομμύρια θύματα ανά τον κόσμο. Μία μόνο από αυτές, όπως σημειώνει η Interpol, έφερε στα «ταμεία» των αετονύχηδων περισσότερα από 15,4 εκατομμύρια δολάρια.

Περισσότερα
• Ρωσική Μαφία και στο hacking «χτυπάει» τράπεζες
• Χάκερς από τη Βόρεια Κορέα «χτύπησαν» 140.000 υπολογιστές
Στο στόχαστρο hacker το διεθνές σύστημα κίνησης κεφαλαίων -εμβάσματα, SWIFT

Ο Μάικ και η ομάδα του συνεργαζόταν και με «πλυντήρια» παράνομου χρήματος στην Κίνα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. «Το δίκτυό τους είχε βάλει στόχο μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Ινδία, τη Μαλαισία, τη Ρουμανία, τη Νότιο Αφρική, την Ταϊλάνδη και τις ΗΠΑ», τονίζει η ανακοίνωση της Interpol.


«Ειδικότητά» τους ήταν δύο είδη χτυπημάτων. Είτε αποκτούσαν πρόσβαση σε λογαριασμούς email εταιριών και τα χρησιμοποιούσαν ώστε να ζητήσουν πληρωμές από άλλες επιχειρήσεις είτε αποκτούσαν πρόσβαση στον λογαριασμό ενός υψηλόβαθμου στελέχους μίας εταιρείας και προσποιούμενοι ότι είναι αυτός ζητούσαν την αποστολή ενδοεταιρικών εμβασμάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμφερόντων τους.

Ο «εγκέφαλος» της ομάδας συνελήφθη μαζί με έναν 38χρονο συνεργάτη του στην πόλη Πορτ Χαρκούρ στη Νιγηρία.

Όπως ανακοίνωσε η Interpol, και οι δύο ύποπτοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση καθώς η έρευνα σε βάρος τους συνεχίζεται.


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'