Υπερτροφή το «γάλα» της Κατσαρίδας -Πως αρμέγεις μια κατσαρίδα

To μόνο θετικό που έχει να προσάψει κάποιος στις κατσαρίδες είναι η απίστευτη αντοχή τους τόσο στην επικείμενη πυρηνική καταστροφή όσο και στα χτυπήματα ακριβείας με παντόφλα, και τον απίστευτο κόπο που χρειάζεται για να μην κυκλοφορούν στα σπίτια μας τα καφέ τέρατα. Παρόλαυτα, κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο τρελοί που προσπαθούν να μας πείσουν πως υπάρχει μια καινούρια υπερτροφή. Η οποία είναι το «γάλα» της κατσαρίδας.


Tο IUCrJ, επιστημονικό περιοδικό της Διεθνούς Ένωσης Κρυσταλλογραφίας (IUCr), δημοσίευσε πρόσφατα ένα paper που μελετά το γάλα από τη ζωοτόκο κατσαρίδα που ονομάζεται Diploptera punctata. Οι στατιστικές που υπάρχουν στο paper παρουσιάζουν ενδείξεις πως το «γάλα» κατσαρίδας περιέχει τρεις φορές την ενέργεια του γάλατος αγελάδας για την ίδια μάζα.

Περισσότερα για τις κατσαρίδες και για τα έντομα:
• Γιατί η κατσαρίδα είναι o πιο τέλειος οργανισμός πάνω στον πλανήτη (BINTEO)
• Σφήκα Μετατρέπει τις Κατσαρίδες σε Ζόμπι με Ειδική Τοξίνη (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)

Το «γάλα της κατσαρίδας» είναι διαφορετικό από αυτό που αποκαλείται γάλα στην καθημερινή ζωή. Είναι ένας κρύσταλλος πρωτεϊνών, λιπαρών και σακχάρων που είναι πολύ σημαντικός για την ανάπτυξη των μωρών κατσαρίδων. «Οι κρύσταλλοι πρωτεϊνών είναι γάλα για τη νεογέννητη κατσαρίδα. Είναι σημαντικό για να μεγαλώσει», λέει ο Leonard Chavas, ένας από τους ερευνητές της συγκεκριμένης υπόθεσης.



Επίσης, ο Sanchari Banerjee, ερευνητής κι αυτός του συγκεκριμένου πρότζεκτ, δήλωσε πως «οι κρύσταλλοι αυτοί είναι σαν μια ολοκληρωμένη τροφή –έχουν πρωτεΐνες, λιπαρά και σάκχαρα».
Άρα το «γάλα» κατσαρίδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν υπερτροφή για ανθρώπους, αλλά όχι τώρα σύντομα.

H αλήθεια είναι πως οι επιστήμονες εξηγούν πως υπάρχουν ακόμη πολλά εμπόδια μέχρι το «γάλα» κατσαρίδας, το οποίο έπαιρναν από την κοιλιά του συγκεκριμένου είδους, να φτάσει στη μαζική παραγωγή. Αυτό που σίγουρα δε λέει η έρευνα είναι αν αυτό το πράγμα θα είναι τόσο αηδιαστικό όσο το ζωύφιο που το παράγει.

Θα μας τρελάνουν εντελώς;

Μαρία Γεωργακοπούλου για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'