Επανάληψη της δίκης Μαντέλη -Μετά την αναβολή επ' αόριστον για τη Siemens

Από την αρχή θα πρέπει να γίνει η δίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τάσου Μαντέλη, για την υπόθεση των 450.000 ευρώ που φέρεται να εισέπραξε από τα μαύρα ταμεία της Siemens προκειμένου να προωθήσει την υπογραφή της σύμβασης 8002 για τα ψηφιακά του ΟΤΕ το 1998 με τη γερμανική εταιρεία.


Ο θάνατος του εφέτη Αγγελή Τριαντόπουλου, που προήδρευε της διαδικασίας και η μη πρόβλεψη ορισμού αναπληρωτή του πριν από την έναρξη της δίκης, επιβάλλει βάσει του νόμου την επανέναρξη αυτής. Ο εφέτης πέθανε σε ηλικία  μόλις 58 ετών αφού ταλαιπωρούνταν τους τελευταίους μήνες από καρκίνο και είχε υποβληθεί σε θεραπείες.

Περισσότερα
•  Χαμένη στη Μετάφραση η Δίκη της Siemens αλλά σε μια μέρα μεταφράστηκαν οι χιλιάδες σελίδες των Μνημονίων
• Για αναβολή πιθανότατα πηγαίνει η δίκη της SIEMENS που αναμενόταν να ξεκινήσει την Παρασκευή
• Αυτοκτόνησαν τον πρώην οικονομικό διευθυντή της Siemens; Κατηγορείται για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα "μαύρα ταμεία"

Η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται τον Νοέμβριο του 2013 και είχε φτάσει στο στάδιο των απολογιών, όμως είχε διακοπεί λόγω της αποχής των δικηγόρων αρχικά και λόγω της ασθένειας εν συνεχεία, για τον Σεπτέμβριο. Η ασθένεια του προέδρου αλλά και η παράλειψη να οριστεί αναπληρωτής σε αυτή, δημιουργεί ανυπέρβλητο εμπόδιο στη συνέχισή της και πρέπει συνεπώς να ξεκινήσει από την αρχή.

Ο μη ορισμός αναπληρωτή σύμφωνα με πηγές του Εφετείου, οφείλεται στο γεγονός ότι η δίκη είχε μόνο 5 κατηγορούμενους και λίγους μάρτυρες και η εκτίμηση ήταν ότι θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα, κάτι όμως που δεν συνέβη.  

Την ίδια ώρα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και η Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου ζήτησαν όλα τα έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση της μετάφρασης του βουλεύματος για την κύρια υπόθεση της Siemens με τους 61 κατηγορούμενους που αναβλήθηκε επ’ αόριστον. Οι ανώτατοι λειτουργοί της δικαιοσύνης θα μελετήσουν τα έγγραφα και θα αποφασίσουν αν θα παρέμβουν ή όχι.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'