Ερντογάν: Δίνουμε μάχη για τη Δημοκρατία -NBC: Ο Ερντογάν ζήτησε άσυλο από τη Γερμανία

Ιστορικές οι εξελίξεις στη γειτονική Τουρκία. Πριν από λίγο ο Ερντογάν εμφανίσθηκε μέσω Skype στο CNN Turk και κάλεσε τους πολίτες να βγουν στους δρόμους για να αποτρέψουν το πραξικόπημα και να προστατεύσουν τη Δημοκρατία. Κατηγόρησε την ομάδα του ιμάμη Γκιουλέν ότι βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα.


Λίγη ώρα αργότερα, γίνεται λόγος πως η Γερμανία αρνείται να παράσχει άσυλο.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και οι εξελίξεις ραγδαίες.

Περισσότερα
• Πραξικόπημα στην Τουρκία -Ουρές σε ΑΤΜ και βενζινάδικα
• Πραξικόπημα στη Τουρκία -Οι πραξικοπηματίες συναντούν αντίσταση
• Πραξικόπημα στην Τουρκία -Περιορισμοί Πληροφορίας και Πυροβολισμοί στην Κωσταντινούπολη (ΒΙΝΤΕΟ)
• O Φετουλάχ Γκιουλέν Καλεί στα Όπλα τους Ισλαμιστές στην Τουρκία

Μέσω Facetime απευθύνθηκε προς τον τουρκικό λαό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως είπε ο Ερντογάν αυτό που συμβαίνει είναι παράνομο και διαβεβαίωσε τον κόσμο ότι θα αποκατασταθεί η τάξη. Παραδέχθηκε πάντως ότι η κατάσταση δεν ελέγχεται από αυτόν.

Αυτή τη στιγμή δίνουμε μάχη της Δημοκρατίας, είπε ο Ερντογάν. Τόνισε ότι «το πραξικόπημα αυτό δεν θα πετύχει. Όσοι προσπάθησαν να κάνουν πραξικοπήματα εξαφανίστηκαν».

Με την παρουσία του ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε τις δραματικές ώρες για την χώρα και ζήτησε να υπάρξει ψυχραιμία. Το γεγονός όμως ότι βγήκε μέσω Facetime δείχνει ότι δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε κάμερες ενώ είναι άγνωστο που βρίσκεται, που τον έχουν κρύψει οι συνεργάτες του.

«Θα το ξεπεράσουμε αυτό. Το Έθνος πρέπει να βγει στις πλατείες και να συγκεντρωθεί για να αντιδράσει για την απόπειρα εξέγερσης. Θα πληρώσουν υψηλότατο τίμημα οι υπεύθυνοι. Ευθύνεται το κίνημα Γκιουλέν και το πραξικόπημα είναι έργο μειοψηφίας του Στρατού» είπε χαρακτηριστικά. Με την παρουσία του ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε τις δραματικές ώρες για την χώρα και ζήτησε να υπάρξει ψυχραιμία. Το γεγονός όμως ότι βγήκε μέσω skype δείχνει ότι δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε κάμερες ενώ είναι άγνωστο που βρίσκεται, που τον έχουν κρύψει οι συνεργάτες του.

Νωρίτερα ενημερωτικό site αναφέρει ότι ο Ερντογάν εγκατέλειψε την Τουρκία, μετά το πραξικόπημα του Στρατού, με το ιδιωτικό τζετ του. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε άσυλο από τη Γερμανία.

Τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το NBC ν'αναφέρουν πως ο Ταγίπ Ερντογάν ζητά άσυλο στη Γερμανία. Όπως γίνεται γνωστό δεν επετράπη στο προεδρικό αεροσκάφος να προσγειωθεί στην Άγκυρα, σύμφωνα πάντα με αντικρουόμενες πληροφορίες

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'