Ψέριμος: Συναγερμός μετά από μαρτυρίες για πυροβολισμούς αλλά και Τούρκους

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στο νησί. Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ, μετά από μαρτυρίες ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί στη βόρεια πλευρά του νησιού και ότι εθεάθησαν κάποιοι να βγάζουν φωτογραφίες.


Έτσι σήμερα το πρωί, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, σήμανε συναγερμός, με ταχύπλοα του Λιμενικού να σαρώνουν τη θαλάσσια περιοχή και ελικόπτερο να ελέγχει από αέρος. Μάλιστα, στις θαλάσσιες έρευνες συμμετέχει και σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

Περισσότερα
• «Αγνοούνται» 14 τουρκικά πολεμικά πλοία -Φόβοι ότι κατευθύνονται προς Συρία
• Αγνοούνται 42 στρατιωτικά ελικόπτερα στην Τουρκία

Από τις έως τώρα έρευνες δεν έχει εντοπιστεί κάτι, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται. Και αυτό γιατί η Ψέριμος βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον κόλπο της Μαρμαρίδας, την περιοχή δηλαδή που παραθέριζε ο Ταγίπ Ερντογάν όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία και κομάντος πραξικοπηματίες επιχείρησαν να τον δολοφονήσουν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Από τους 40 κομάντος που συμμετείχαν στην επιχείρηση εξουδετέρωσης του Τούρκου Προέδρου δεν έχουν βρεθεί οι 10, ενώ πολλές φορές διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν μεταφέρει πληροφορίες για φόβους ότι τόσο οι συγκεκριμένοι όσο και άλλοι επίδοξοι πραξικοπηματίες ενδέχεται να προσπαθήσουν να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα.

Ψέριμος: Το νησάκι νοτιοανατολικά της Καλύμνου

Η Ψέριμος, λεγόμενη και Κάπαρη, είναι ελληνικό νησί του νοτίου Αιγαίου, του συμπλέγματος Δωδεκανήσων, με 80 κατοίκους (απογραφή 2011) και βρίσκεται βόρεια της Κω και νοτιοανατολικά της Καλύμνου. Η επιφάνεια του νησιού είναι 14,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα με μέγιστο υψόμετρο 268 μέτρα. Το βόρειο άκρο του νησιού ονομάζεται «Άκρα Βασιλική», ενώ το νοτιότερο άκρο «Άκρα Ρούσσα». Μεταξύ των παραπάνω επί της ανατολικής πλευράς του νησιού σχηματίζεται κόλπωση, όπου ο όρμος Βασιλική. Στη δυτική ακτή βρίσκεται ο όρμος Ψερίμου στο μυχό του οποίου υπάρχει το ομώνυμο χωριό. Περίπου 2 μίλια βορειότερα του όρμου Ψερίμου είναι το βορειοδυτικό άκρο της νησιού που λέγεται Άκρα Κοράκι (ή Ακρωτήριο Κοράκι), από το οποίο σε απόσταση 6 στάδια νοτιοδυτικά βρίσκεται η βραχονησίδα Πλάτη ή Πλατύ.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις