Η Ε.Ε. αποχαιρετά την αγγλική γλώσσα από επίσημη γλώσσα -Πλέον μόνο γερμανικά και γαλλικά

Μαζί με την Βρετανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να… αποχαιρετήσει και τα αγγλικά, με αξιωματούχους να έχουν ήδη ανοίξει τις συζητήσεις για την αφαίρεση της γλώσσας από επίσημες υπηρεσίες.


Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η κίνηση αυτή είναι συμβολική καθώς ελήφθη πριν η Βρετανία καταθέσει επίσημο αίτημα για αποχώρηση από την Ένωση. Δύο αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα ότι η Κομισιόν αποφάσισε να χρησιμοποιεί την γαλλική και την γερμανική γλώσσα σε συνεντεύξεις Τύπου αλλά και ομιλίες.

Περισσότερα
• Σόιμπλε: «Μετά το Brexit η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να λειτουργεί ακολουθώντας τη συνηθισμένη προσέγγιση»
• Μέρκελ: «Η ευρωπαϊκή ειρήνη δεν είναι αυτονόητη»

Παρότι η Ε.Ε. έχει 24 επίσημες γλώσσες, μόνο τα αγγλικά, τα γερμανικά και τα γαλλικά αναγνωρίζονται ως επίσημες γλώσσες εργασίας στο διοικητικό σκέλος της Ένωσης. «Θα χρησιμοποιούμε περισσότερα γαλλικά και γερμανικά» δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους στην εφημερίδα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναμένεται να ξεκινήσει την πρακτική αυτά από… αύριο, όταν και αναμένεται να μιλήσει σε νομοθέτες στα γαλλικά και τα γερμανικά. Από τότε που ανέλαβε την προεδρία της Κομισιόν, ο Γιούνκερ μιλάει σε τρεις γλώσσες –αγγλικά, γερμανικά και αγγλικά.

«Τα αγγλικά θα παραμείνουν ως γλώσσα εργασίας, αλλά υπάρχει μια συμβολική κίνηση εδώ» δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος. Εντύπωση προκάλεσε σε δημοσιογράφους σήμερα ότι και ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, μίλησε μόνο στα γαλλικά αντί να επαναλάβει την αρχική δήλωση και στα αγγλικά.

Από την Παρασκευή, ο κ. Γιούνκερ μιλάει μόνο σε γερμανικές εφημερίδες, μια κίνηση που θεωρείται από πολλούς εσκεμμένη.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να ενοχλήσει και ορισμένους Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς τα γαλλικά και τα γερμανικά δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο τα αγγλικά.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'