Ελλάδα: «Μια χώρα βυθισμένη σε σοκ»

Το άρθρο υπογράφει ο Ρίχαρντ Φραουνμπέργκερ, ελεύθερος ρεπόρτερ, ο οποίος ζει εδώ και 15 χρόνια στην Ελλάδα. Ξεκινάει από τον Ιούλιο του 2015 κάνοντας μια αναφορά στις διαπραγματεύσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, στις υποσχέσεις που έδωσε και στην απογοήτευση που ακολούθησε στον κόσμο.
Ο Ρίχαρντ Φραουνμπέργκερ διαπιστώνει: «Η χώρα βυθίστηκε σε σοκ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η πρώτη αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, η πρώτη κυβέρνηση κατά της πολιτικής λιτότητας μέσα στην ευρωζώνη, η αναβίωση του ονείρου της ελληνικής αριστεράς που ηττήθηκε στον εμφύλιο του 1949, συνεχίζει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αυτό που ξεκίνησαν οι προκάτοχοί του, και αυτό μέσα σε μια ύφεση που διαρκεί εδώ και επτά χρόνια, με εισοδήματα που συρρικνώνονται και την ανεργία που φθάνει το 24%, την υψηλότερη στην Ευρώπη».

Περισσότερα
• Fixit: Γιατί η Φινλανδία θέλει να φύγει από το ευρώ και την ΕΕ
• «Νεκρώνει» η αγορά προτού καλά-καλά εφαρμοστούν τα μέτρα

Και το άρθρο συνεχίζει λίγο παρακάτω: «Το σοκ είναι πολύ βαθύ για την ρεαλιστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν η τελευταία ελπίδα που είχε απομείνει σε έναν βαθιά απογοητευμένο λαό, ένας φάρος στα πολιτικά ερείπια της Ελλάδας. Και παρόλο που όλοι ήξεραν πόσο εύκολα λένε λόγια οι πολιτικοί, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο Τσίπρας, η ενσάρκωση της πολιτικής και κοινωνικής νέας αρχής, θα καταπατούσε όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις και θα τις έστρεφε στην άλλη κατεύθυνση. Αντί για την σοκολάτα που του υποσχέθηκαν, το παιδί εισέπραξε ένα χαστούκι. Αυτή είναι η κατάσταση. Παραίτηση, απογοήτευση, πικρία. Τίποτα δεν άλλαξε, τίποτα δεν έγινε καλύτερο για τους πολίτες. Αντίθετα. Για αυτό και υπάρχει αυτή η απάθεια, το σοκ».

Καμία διάθεση πλέον για δημοψηφίσματα;

Το άρθρο συνεχίζει αναφέροντας πως όχι μόνο οι πολίτες αλλά και η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Κάνει λόγο για την κακή κατάσταση των τραπεζών και τις δυσκολίες με τα δάνεια, γεγονότα που πλήττουν περισσότερο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Περιγράφει ακόμη την άσχημη κατάσταση στον οικοδομικό τομέα και επισημαίνει την σχεδόν ανυπαρξία αγοροπωλησιών ακινήτων.

Και η Frankfurter AllgemeineZeitung συνεχίζει: «…η Ελλάδα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται μια οικονομική πολιτική που θα φέρει επιχειρήσεις στη χώρα και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Πολιτική σταθερότητα, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην οικονομία. Η κυβέρνηση αντιδρά όμως διστακτικά, με μισή καρδιά, αντιπαραγωγικά».

Τέλος, η εφημερίδα αναφέρεται και στο Brexit και θεωρεί πως θα έχει αρνητικές συνέπειες για την Ελλάδα μια και η Βρετανία ήταν ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες της ΕΕ. Ωστόσο συμπεραίνει «οι συνέπειες του Brexit δεν μπορούν ακόμη να εκτιμηθούν. Ένα όμως είναι βέβαιο: κανείς δεν θα ήθελε ένα δημοψήφισμα για Grexit, ούτε η κυβέρνηση ούτε οι ψηφοφόροι. Μετά το γνωστό δημοψήφισμα και το 'ΟΧΙ', οι Έλληνες δεν έχουν πλέον διάθεση για άλλα δημοψηφίσματα».
Πως ξέρει τη διάθεση του λαού; Προφανώς o ελεύθερος ρεπόρτερ ψεύδεται.


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'