Διπλωματικό θρίλερ: Έκδοση των προδοτών ζητά η Τουρκία

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο με οκτώ επιβαίνοντες προσγειώθηκε νωρίτερα στην Αλεξανδρούπολη, έχοντας εκπέμψει σήμα κινδύνου. Το ελικόπτερο εκτιμάται ότι μεταφέρει πραξικοπηματίες που αυτομόλησαν, γεγονός που θα μπορούσε να διαταράξει τις ισορροπίες στις σχέσεις Αθήνας - Άγκυρας δημιουργώντας λεπτές ισορροπίες μετά τη στήριξη που προσέφερε η ελληνική κυβέρνηση στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της χθεσινής απόπειρας πραξικοπήματος.


Οι οκτώ επιβάτες ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Περισσότερα
• 8 Τούρκοι πραξικοπηματίες ζητούν άσυλο στην Ελλάδα

Αθήνα: Το ελικόπτερο επιστρέφει - Το αίτημα εξετάζεται

«Αναφορικά με το περιστατικό προσγείωσης τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Black Hawk στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως στις 11:51 της 16/7, σας γνωρίζεται ότι προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΕΘΑ.

Την είδηση επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι το αίτημα θα εξεταστεί με βάση το σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο αλλά λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι οι οκτώ κατηγορούνται στη χώρα τους για προσπάθεια κατάλυσης της συνταγματικής νομιμότητας.

Έκδοση ζητά η Τουρκία

«Ζητήσαμε την άμεση έκδοση των οκτώ προδοτών οι οποίοι έχουν καταφύγει με ελικόπτερο στην Ελλάδα» αναφέρει σε μήνυμά του στο 'twitter' ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το χρονικό της προσγείωσης

Το ελικόπτερο ανήκει στην τουρκική Αστυνομία και είναι τύπου Black Hawk. Εξέπεμψε κατάσταση κινδύνου στις 11:45 το πρωί και προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 11:51. Ωστόσο κατά την προσγείωσή του διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και ως εκ τούτου συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Οι οκτώ επιβαίνοντες φορούσαν στολές παραλλαγής χωρίς διακριτικά και χωρίς να φέρουν στοιχεία, ενώ μεταξύ τους φέρεται να βρίσκεται και ένας πολίτης.

Πρόκειται προφανώς για άτομα που αυτομόλησαν. Στο αεροδρόμιο έχει σπεύσει η Αστυνομία, ενώ πάνω από το χώρο πετάει ζεύγος μαχητικών F-16 για εναέρια υποστήριξη.


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις