Αμφίρροπες δημοσκοπήσεις για το Brexit 5 μέρες πριν το δημοψήφισμα

Διαφορετικά αποτελέσματα δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις στη Βρετανία μόλις λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στο οποίο οι Βρετανοί καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Προβάδισμα επτά μονάδων στο λεγόμενο «Bremain» έναντι του Brexit,  την παραμονή δηλαδή της Βρετανίας στην ΕΕ, δίνει τηλεφωνική δημοσκόπηση της BMG για την εφημερίδα The Herald που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η πλευρά της παραμονής προηγείται με ποσοστό 53,3% έναντι 46,7% εκείνης της εξόδου. Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.064 ενηλίκων, από τις 10 έως τις 15 Ιουνίου, και δεν περιλαμβάνει όσους δήλωσαν «δεν γνωρίζω».

Περισσότερα
• Σενάριο Συνωμοσίας: Σκότωσαν την Αγγλίδα Τζο Κοξ, για να παραμείνουν στην ΕΕ;
• Οι «μετασεισμοί» μετά το Brexit
• Ηνωμένο Βασίλειο: Ο Κάμερον βγήκε στην τηλεόραση και το Brexit ανέβασε ποσοστά

Ωστόσο, σε μία άλλη, διαδικτυακή δημοσκόπηση της BMG το στρατόπεδο της «εξόδου» προηγείται με 55,5%, έναντι 44,5% εκείνου της «παραμονής».

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε πριν από τη δολοφονία, την Πέμπτη, της Τζο Κοξ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να αναστείλουν την προεκλογική εκστρατεία τους. Η δημοσκόπηση της BMG αναμενόταν να δημοσιοποιηθεί στις 16 Ιουνίου, αλλά καθυστέρησε λόγω της δολοφονίας της Κοξ.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'