«Ακούστηκε σαν έκρηξη», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας για τον θάνατο Μαυρίκου

Τις δραματικές στιγμές της τραγωδίας στην Αττική Οδό χθες το μεσημέρι, που είχε ως αποτέλεσμα να απανθρακωθεί ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος, περιγράφει μπροστά στην κάμερα αυτόπτης μάρτυρας.


Σύμφωνα με την κυρία Ειρήνη Τζίτζιφα, αυτό που την αναστάτωσε ήταν ένας έντονος θόρυβος που ακούστηκε από τον δρόμο. Στην αρχή νόμισε ότι πρόκειται για κάποιο τρακάρισμα ή ότι έσκασε κάποιο λάστιχο, αλλά στη συνέχει είδε ότι το αμάξι είχε τυλιχθεί στις φλόγες, χωρίς προηγουμένως να έχει συγκρουστεί.

Περισσότερα
• Μητέρα Μαυρίκου: «Τον κάψανε ζωντανό! ...Να πάει να τους φέρει λεφτά»
• Δυστύχημα ή Εκτέλεση ο θάνατος του Μαυρίκου;

«Στην αρχή ακούσαμε ένα πολύ μεγάλο θόρυβο, τρέξαμε, είμαι ακριβώς απέναντι. Τρέξαμε στα τζάμια της Αττικής Οδού. Νομίζαμε ότι είναι σκάσιμο κάποιου λάστιχου ή τρακάρισμα. Βλέπουμε την Πόρσε να έχει πλευρίσει στο αριστερό ρεύμα. Στην αρχή έβγαζε λίγη κάπνα, σχετικά μικρή», τόνισε.

Σύμφωνα με την περιγραφή της, ήταν δυνατός θόρυβος σαν έκρηξη.

«Ακούσαμε ένα κρότο σαν έκρηξη. Όταν έφτασα βλέπω την πόρσε, ήταν μεγάλος θόρυβος. Την ώρα που έσπασαν το τζάμι του συνοδηγού, είδαμε το κεφάλι στη θέση του συνοδηγού. Όταν έσπασαν το τζάμι η φωτιά άρχισε να φουντώνει», αναφέρει στην περιγραφή της η κυρία Τζίτζιφα.

Επιβεβαιώθηκε, μέσω εξέτασης DNA, ότι πρόκειται για τον εκδότη Παναγιώτης Μαυρίκος

Παράλληλα, χτες επιβεβαιώθηκε και επίσημα, μέσω εξέτασης DNA, ότι ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος είναι ο απανθρακωμένος οδηγός της Πόρσε, που τυλίχθηκε στις φλόγες την Πέμπτη.

Την εξέταση διενήργησε το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Ο εκδότης βρήκε φριχτό θάνατο από τη φωτιά που ξέσπασε στο όχημα, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροτομής στη σορό του από την Πανεπιστημιακή Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

Τα πλήρη ωστόσο συμπεράσματα για το τι ακριβώς συνέβη θα υπάρχουν το αργότερο σε είκοσι ημέρες, αφού ολοκληρωθούν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που απαιτούν περισσότερο χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες από το οικογενειακό του περιβάλλον ανέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα τον ταλαιπωρούσε έντονη αδιαθεσία και χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Ανοιχτό παραμένει λοιπόν το ενδεχόμενο ενός αιφνίδιου περιστατικού υγείας, καθώς αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι τον διέκριναν να έχει γύρει στο κάθισμά του, όσο προσπαθούσαν να τον απεγκλωβίσουν από το φλεγόμενο τζιπ.

Σε κάθε περίπτωση οι αρχές εκτιμούν ότι ο 42χρονος εκδότης έχασε τις αισθήσεις του πολύ γρήγορα από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, λόγω των καπνών και της έλλειψης οξυγόνου.

Επίσης, εξετάζονται και όλα τα ενδεχόμενα για μηχανικό πρόβλημα του αυτοκινήτου.

Υπήρξε δολιοφθορά;

Παράλληλα, οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση προσπαθούν να βρουν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

-Υπήρξε κάποια παρέμβαση στο όχημα, όπως τοποθέτηση εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού;

-Υπήρξε κάποιο μηχανολογικό πρόβλημα στο αυτοκίνητο;

-Από ποιο σημείο του οχήματος ξεκίνησε η πυρκαγιά;

-Το αυτοκίνητο κινείται με πετρέλαιο ή γκάζι; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα αποσαφηνίσει το πώς η πυρκαγιά επεκτάθηκε τόσο γρήγορα.

Η ερώτηση που θεωρείται πιο σημαντική, είναι το πού σταθμεύει το όχημά του ο εκδότης και εάν υπάρχει πρόσβαση στο συγκεκριμένο σημείο και από τρίτους. Επίσης, ιδιαίτερη αξία έχει η πληροφορία που θα επιχειρήσουν να αποσπάσουν, για το αν είχε αναφέρει σε κάποιον από το οικογενειακό ή φιλικό του περιβάλλον ότι το όχημα παρουσίαζε μηχανικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Κούγια, χθες ο Μαυρίκος πήγε το πρωί στη δουλειά του και στη συνέχεια είχε ραντεβού στο Μαρούσι. Εκεί άφησε για περίπου μία ώρα αφύλακτο το πολυτελές αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να διερευνήσουν αν εκείνη την κρίσιμη ώρα υπήρξε κάποιος που να το πλησίασε και να προκάλεσε δολιοφθορά καθώς μετά από λίγο το αυτοκίνητο μπήκε στην Αττική οδό και κάηκε. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι όπως και το Smart που είχε καεί πριν από 1,5 χρόνο κατά περίεργο τρόπο έτσι και η Πόρσε του Μαυρίκου κάηκαν στην Αττική οδό όπου είναι ένας δρόμος ανοικτός και περιορίζεται η πιθανότητα για περισσότερες απώλειες.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'