Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: Ο Κούλης μοναδικός πολιτικός «εκπρόσωπος» από την Ελλάδα

Τις πρώτες του εμπειρίες, ως συμμετέχων στο κλαμπ των ισχυρότερων ίσως ανθρώπων του κόσμου, της ελίτ του πλανήτη, των επικυρίαρχων, την πολυσυζητημένη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, (Bilderber Club), έχει την ευκαιρία να ζήσει από χτες το απόγευμα και για τέσσερις μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόπος της φετινής, 64ης συνάντησης των μελών της Λέσχης, θα είναι η Δρέσδη και ο πρόεδρος της ΝΔ θα είναι ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που θα βρεθεί εκεί. Στη Συγγρού θεωρούν τη συγκεκριμένη πρόσκληση ως μια μοναδική ευκαιρία για τον κ. Μητσοτάκη για να ενισχύσει το διεθνές προφίλ του, να συσφίξει τους δεσμούς του με παράγοντες του παγκοσμίου πολιτικού και οικονομικού στερεώματος, καθώς και να θέσει τις βάσεις για πιθανές μελλοντικές συμμαχίες.


Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με κομματικές πηγές, θα παρουσιάσει τις πρώτες προτάσεις του κόμματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ θα έχει την δυνατότητα να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν την Ελλάδα και την Ευρώπη. Άλλωστε η παρουσία τόσο σημαντικών πολιτικών στελεχών που συνδέονται με το εν εξελίξει πρόγραμμα της χώρας μας με τους πιστωτές αποτελεί, κατά τις ίδιες πηγές, μία σημαντική πρόκληση για κ. Μητσοτάκη.

Περισσότερα
• Συνεδριάζει από χτες η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ -Τι είναι η Λέσχη
Λέσχη Μπίλντερμπεργκ 2015: Ελλάδα και Ρωσία στο «μενού» των μυστικών συζητήσεων -Δείτε ποιοι συμμετείχαν
To 1992: Και ο Σαμαράς στη λέσχη Bilderberg!!!

Ανάμεσα στους 130 περίπου συμμετέχοντες στη συνάντηση από είκοσι χώρες συγκαταλέγονται οι Εμμανουέλ Μακρόν (Υπουργός Οικονομίας Γαλλίας), Τζορτζ Όζμπορν (Υπουργός Οικονομικών Μ. Βρετανίας), Βόλκφραντ Σόιμπλε (Υπουργός Οικονομικών Γερμανίας), Κριστίν Λαγκάρντ (Γενική Διευθύντρια ΔΝΤ) και Μπενουά Κερέ (μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ) με τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις.

Παρουσίες και ατζέντα

Όσον αφορά την ελληνική παρουσία στη γερμανική πόλη, εκτός από τον πρόεδρο της ΝΔ, θα ταξιδέψουν επίσης τρεις ακόμη συμπατριώτες μας, o Γιώργος Λογοθέτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Libra Group, ο δ/νων σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και ο ελληνοκυπριακής καταγωγής ιδρυτής της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης Deep Mind, Ντέμης Χασάπης.

Η ατζέντα των συζητήσεων στο Kempinski Hotel Taschenbergpalais, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη γεωπολιτική των τιμών της ενέργειας και των βασικών εμπορευμάτων, τη μετανάστευση, την ανάπτυξη, την κυβερνασφάλεια, το δημοψήφισμα στη Βρετανία, την Κίνα, τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, με έμφαση στις επικείμενες εκλογές και την οικονομία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορεί φέτος να είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του πολιτικού μας κόσμου στη λέσχη Bilderberg, ωστόσο πριν από αυτόν έχουν προηγηθεί πολλοί άλλοι, τόσο από το κόμμα της ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικά αναφέρονται οι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Καραμανλής, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Λουκάς Παπαδήμος, Θόδωρος Πάγκαλος, Ντόρα Μπακογιάννη, Στέφανος Μάνος, Γκίκας Χαρδούβελης, Γιώργος Αλογοσκούφης, Γιάννης Παπαθανασίου και Παναγιώτης Πικραμμένος.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'