Ο Ερντογάν ζήτησε «συγνώμη» από τον Πούτιν για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού

Απ' ότι φαίνεται ο σουλτάνος Ερντογάν προσπαθεί να κλείσει όλα τα εξωτερικά μέτωπα. Με μια επίθεση φιλίας προς Ισραήλ και Ρωσία κλείνει όλες τις ανοιχτές εστίες στην γειτονιά του.
Κι αν αυτό δεν είναι επίδειξη υψηλής πολιτικής τότε τι είναι;
Περίπου επτά μήνες αφότου η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος Su-24, υποστηρίζοντας πως είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του πιλότου του μαχητικού.


Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, ο Ερντογάν απολογήθηκε για το επεισόδιο, έπειτα από το οποίο επικράτησε ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.

Περισσότερα
• Τα βρήκαν οι «αιώνιοι σύμμαχοι» Τουρκία και Ισραήλ μετά από 6 χρόνια
• Ποιες χώρες «στοχοποίησε» ο Πούτιν

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, ο Ερντογάν «εξέφρασε τη βαθιά του συμπόνια και τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς του νεκρού Ρώσου πιλότου και ζήτησε συγγνώμη».

Στην επιστολή του, μάλιστα, χαρακτήρισε τη Ρωσία «φίλη και στρατηγικό εταίρο» της Άγκυρας, με την οποία οι τουρκικές αρχές δε θα ήθελαν να ψυχρανθούν οι σχέσεις, εκφράζοντας την επιθυμία να αποκατασταθούν οι σχέσεις με τη Μόσχα.

«Δεν είχαμε ποτέ την επιθυμία ή τη συνειδητή πρόθεση να καταρρίψουμε ένα αεροσκάφος που ανήκει στη Ρωσία», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος στην επιστολή του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Αριστοτέλης Φωκάς για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'