Κατάσχεση Περιουσίας έως 3,6 εκατ. για το ζεύγος Παπαντωνίου

Σε συντηρητική κατάσχεση, εις χείρας τρίτων, των λογαριασμών ή άλλων περιουσιακών στοιχείων των Γιάννου Παπαντωνίου και Σταυρούλας Κουράκου (σύζυγος) προχωρεί η ΔΟΥ Κηφισιάς, προκειμένου να ικανοποιηθούν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, μέχρι του ποσού 3,6 εκατ. ευρώ.


Συγκεκριμένα, η ΔΟΥ Κηφισιάς θα κατάσχει εις χείρας τρίτων ( τραπεζικούς λογαριασμούς, τίτλους, χρηματοπιστωτικά και χρηματιστηριακά μέσα κτλ) μέχρι του ποσού των 789,530 ευρώ για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο του Γιάννου Παπαντωνίου και μέχρι του ποσού 2.827.071 για ληξιπρόθεσμα χρέη της Κουράκου Σταυρούλας.

Δείτε επίσης
• Στο ποινικό κάδρο ο Γιάννος Παπαντωνίου;
• Γιάννος Παπαντωνίου: "Τα λεφτά στην Ελβετία ήταν της συζύγου μου και δε το ήξερα"
• Στα «μαλακά» ο Γιάννος Παπαντωνίου - H φυγή του στη Νότιο Αμερική...

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη και των δυο οφειλετών αφορούν οριστικές πράξεις διορθωτικού προσδιορισμού φόρο εισοδήματος των ετών 2001-2011 από τα χρήματα που είχαν κρύψει από την εφορία και εντοπίστηκαν στη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με την ΔΟΥ, "επειδή στοιχειοθετείται επείγουσα περίπτωση και ανάγκη αποτροπής επικείμενου κινδύνου για την είσπραξη των φόρων, και κατά συνέπεια, πληρούνται οι προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 46 παρ. 1 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

Η ΔΟΥ Κηφισιάς ενημέρωσε για τις οφειλές την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, την Ένωση συνεταιριστικών Τραπεζών, καθώς και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'