Νέα Βόμβα -Αναρτήθηκε μέρος των Panama Papers στο διαδίκτυο

Τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται ξανά στα περιβόητα Panama Papers καθώς η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) έδωσε στο φως της δημοσιότητας ένα μεγάλο μέρος αυτών. Πρόκειται για την «σημαντικότερη δημοσίευση σχετικά με τις υπεράκτιες εταιρείες και τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από αυτές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ICIJ, η έδρα της οποίας βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και η οποία συντόνισε την έρευνα για τη μαζική διαρροή εγγράφων της παναμέζικης εταιρείας δικηγόρων Μοσάκ Φονσέκα.


Σύμφωνα με τον διευθυντή της ICIJ η δημοσίευση των εν λόγω εγγράφων αποφασίστηκε για να υπάρξει «διαφάνεια», αλλά επίσης και με την ελπίδα να υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις, με τη συμβολή της κοινωνίας των πολιτών.

Περισσότερα
• Μίλησε για πρώτη φορά ο άνθρωπος πίσω από τις Αποκαλύψεις των Panama Papers
• Οι Έλληνες της λίστας των Panama Papers

Τα αρχεία του δικηγορικού γραφείου Mossack Fonseca του Παναμά, συνολικού όγκου 2,6 terrabyte, συνιστούν τη μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων όλων των εποχών. Υπολογίζεται πως στη βάση δεδομένων υπάρχουν τουλάχιστον 200.000 καταχωρήσεις και η πρόσβαση γίνεται μέσω της ιστοσελίδας https://offshoreleaks.icij.org

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη της εν λόγω υπόθεσης η οποία θα έχει στο τέλος νικητές και ηττημένους, όπως σπεύδουν να σημειώσουν αναλυτές. Υπενθυμίζεται πως γνωστά ονόματα όπως ο Λιονέλ Μέσι , ο Πέδρο Αλμοδοβάρ, αρχηγοί κρατών κλπ εμφανίζονται στις εν λόγω λίστες.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'