Μίλησε για πρώτη φορά ο άνθρωπος πίσω από τις Αποκαλύψεις των Panama Papers

Το «βαθύ λαρύγγι» -ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το μεγαλύτερο παγκόσμιο σκάνδαλο όλων των εποχών με εκατομμύρια έγγραφα για τις offshore πολιτικών, βασιλιάδων, αθλητών και άλλων ισχυρών προσωπικοτήτων, επονομαζόμενα κι ως Panama Papers, δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του, ούτε διευκρίνισε αν είναι άνδρας ή γυναίκα.


Ωστόσο σπάει τη σιωπή με ένα κείμενο που δημοσίευσε στην Sueddeutsche Zeitung, επιλέγοντας το  ψευδώνυμο  “Τζον Ντο”, ονομασία που χρησιμοποιούν αμερικανικές αρχές, όταν αναφέρονται σε ανθρώπους αγνώστων στοιχείων. Το μόνο που δηλώνει είναι πως δεν έχει εργαστεί ποτέ ως κατάσκοπος ή κυβερνητικό στέλεχος και… αποθεώνει τον Έντουαρντ Σνόουντεν, που αποκάλυψε τις μαζικές παρακολουθήσεις της αμερικανικής NSA και τώρα έχει βρει καταφύγιο στη Ρωσία.

Περισσότερα:
• Σπύρος Μεταξάς - Κώστας Λαναράς: Οι Έλληνες των Panama Papers
• Ο Rothschild ταπεινώνει τον Obama: «Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος φορολογικός παράδεισος στον πλανήτη»
• Panama Papers: Η εταιρεία του γιου του λοχαγού των Waffen SS, έπλενε τα λεφτά της Ελίτ

Το κείμενό του έχει τίτλο «Η Επανάσταση θα Ψηφιοποιηθεί» και αρχίζει με την θέση:

«Η ισότητα των εισοδημάτων είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα της εποχής μας. Χιλιάδες διώξεις μπορούν να προκύψουν από τα έγγραφα. Τι άραγε θα γινόταν αν οι αρχές είχαν πρόσβαση στα πραγματικά έγγραφα; Η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων καθώς και τα συνεργαζόμενα μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι δεν θα δώσουν πληροφορίες στις αρχές. Εγώ όμως, είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ με τις αρχές όσο μπορώ. Οι πληροφοριοδότες που εκθέτουν παράνομες πράξεις είτε εκ των έσω, είτε εκ των έξω, αξίζουν άσυλο από τις κυβερνητικές διώξεις».

Για τον Σνόουντεν αναφέρει: «Για τις αποκαλύψεις του σχετικές με την NSA, του αξίζει υποδοχή ήρωα και βραβείο και όχι εξοστρακισμός».

Ο “Τζον Ντο” δηλώνει επίσης ότι ήρθε σε επαφή με πολλά μεγάλα εκδοτικά ιδρύματα προσφέροντας τους τα καυτά έγγραφα της Mossack Fonseca, αλλά προτίμησαν να μην προβούν στην δημοσιοποίησή τους.

«Η συλλογική επίπτωση αυτών των σφαλμάτων είναι η πλήρης διάβρωση των ηθικών αξιών, που μοιραία οδηγεί σε ένα νέο σύστημα το οποίο προς το παρόν αποκαλούμε ‘Καπιταλισμό’ αλλά ουσιαστικά αντιστοιχεί σε οικονομική υποδούλωση», αναφέρει η πηγή των αποκαλύψεων.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'