Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο: Ξένοι αγοραστές «σκουπίζουν» το κέντρο της Αθήνας

Ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ενδιαφέρον από ξένους αγοραστές, κυρίως Ευρωπαίους, Αμερικανούς και Άραβες, για σπίτια στο κέντρο της Αθήνας, με το 30% των αγοραπωλησιών να γίνονται από αυτούς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής».


Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η μεγαλύτερη ζήτηση για το κέντρο της Αθήνας παρατηρείται από Ευρωπαίους (Γερμανούς, Ιταλούς και Γάλλους) και Αμερικανούς και σε μικρότερο ποσοστό από Άραβες, ενώ ενδιαφέρον εκδηλώνεται και από Κινέζους, αλλά για τα παραθαλάσσια νότια προάστια. Οι Αμερικανοί και οι Άραβες δίνουν έμφαση στην παραμονή της χώρας στη ζώνη Σένγκεν.

Δείτε επίσης
• Νέα ευρήματα στις αρχαιολογικές ανασκαφές στο Φαληρικό Δέλτα

Επίσης, όπως σημειώνεται, οι τιμές των ακινήτων έχουν σημειώσει πτώση 40%-50% σε σχέση με πριν την κρίση, και αυτό προκαλεί και ενδιαφέρον σε Έλληνες, που πλέον οι συγκεκριμένοι θεωρούνται πλούσιοι και προσβλέπουν σε ιδιοκατοίκηση. να μην ξεχνάμε ότι οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια οπότε οι συγκεκριμένοι Έλληνες είναι κάποιοι λίγοι φραγκάτοι. Τελικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι η σταθεροποίηση της αγοράς ακινήτων.

Όσον αφορά στα εξοχικά, οι ξένοι αγοραστές αντιπροσωπεύουν το 60% των συναλλαγών, με τους Ευρωπαίους να εκδηλώνουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'