Φόρος Χαράτσι στο Διαδίκτυο και τη συνδρομητική μετά από συμφωνία κυβέρνησης και κουαρτέτου

Όταν τα λέγαμε δεν μας πιστεύατε.
Αιφνιδιασμένη είναι η αγορά τηλεπικοινωνιών για τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και κουαρτέτου, σχετικά με τη φορολογία στο Διαδίκτυο και στη συνδρομητική τηλεόραση. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι η συμφωνία για φορολογία 5% σε κάθε διαδικτυακή σύνδεση και 10% σε κάθε συνδρομή τηλεόρασης χαρακτηρίζεται αντιαναπτυξιακή και ανεφάρμοστη. Πόσο μάλλον όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύει τεράστια ποσά στο κβαντικό ίντερνετ. Στην Ελλάδα θα κόψουν και το απλό.


Σε ό,τι αφορά το ύψος της φορολόγησης, θεωρείται ότι θα προκαλέσει περαιτέρω ανάσχεση του ρυθμού διάδοσης των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στη χώρα. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στις συνδέσεις συνδρομητικής τηλεόρασης. Το πιο σημαντικό είναι ότι η συγκεκριμένη φορολογία θα στρεβλώσει την αγορά, καθώς πλέον οι πάροχοι προσφέρουν πακέτα πολλαπλών υπηρεσιών, π.χ. τηλεφωνίας, Διαδικτύου, τηλεόρασης, κινητής. Οι πάροχοι, επομένως, θα έχουν κάθε λόγο να προβούν σε υψηλές χρεώσεις στην τηλεφωνία και σε χαμηλές χρεώσεις στις υπηρεσίες στις οποίες θα εφαρμοστεί το φορολογικό τέλος.

Περισσότερα
• Ετοιμάζουν «χαράτσι» και για τις συνδέσεις του internet
• Κόβεται το απεριόριστο ίντερνετ στην Ελλάδα;

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν εξέτασε καν την εφαρμογή και τις επιπτώσεις του μέτρου. Υπό την πίεση των πιστωτών, μοναδική επιδίωξη ήταν το κλείσιμο ενός δημοσιονομικού κενού, που εκτιμάται από 60 έως 70 εκατ. ευρώ, ετησίως. Και επειδή θεωρείται αδύνατον η κυβέρνηση να εφαρμόσει τους σχετικούς φόρους, οι άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν ότι μέχρι την ψήφιση του συγκεκριμένου μέτρου από την ελληνική Βουλή πολλά μπορεί να αλλάξουν, όχι όμως και ο δημοσιονομικός στόχος που θα πρέπει να καλυφθεί.

Προειδοποιούσαμε από το 2013

Μέχρι σήμερα έχει επιβληθεί ειδικό τέλος στην κινητή τηλεφωνία, αλλά όχι και στις συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό ισορροπεί η αγορά, αλλά στην πράξη επιβαρύνεται περαιτέρω η ήδη υπερφορολογημένη κινητή τηλεφωνία, καθώς πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν για την πρόσβασή τους στο Διαδίκτυο συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα θα είναι η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. που βάζει φορολογικό τέλος στην πρόσβαση των πολιτών της στο Διαδίκτυο.

Αντίστοιχο σχέδιο της Ουγγαρίας, το 2014, έπεσε στο κενό, ύστερα από τις σφοδρές αντιδράσεις των πολιτών της.

Φυσικά στην Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση αντιδράσεων των πολιτών καθώς χρόνια τώρα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις