Αυτή είναι η άσκηση που αποκαλύπτει πότε θα πεθάνεις! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλοι οι υγιείς άνθρωποι μπορούν να καθίσουν στο πάτωμα και μετά να σηκωθούν. Μπορείτε, όμως, να το κάνετε χωρίς να ακουμπήσετε πουθενά; Γιατί αν δεν μπορείτε, μάλλον θα πρέπει να ξεχάσετε τα βαθιά γεράματα. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει ομάδα γιατρών στη Βραζιλία, οι οποίοι δημιούργησαν μία άσκηση ως τεστ για να ελέγξουν την ελαστικότητα και την δύναμη των ασθενών τους.
Μάλιστα, ανέπτυξαν και ένα σύστημα βαθμολόγησης, το οποίο δείχνει πως άνθρωποι που παίρνουν κάτω από 3 στα 10 έχουν 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στα επόμενα 6 χρόνια, συγκριτικά με αυτούς που παίρνουν από 8 και πάνω.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το Sitting Rising Test, το οποίο αρχικά δημιουργήθηκε για αθλητές, προσαρμόστηκε πλέον κατάλληλα, ώστε να μπορούν να επιδίδονται σε αυτό άτομα κάθε ηλικίας, και σκοπό έχει να πείσει όσους δεν παίρνουν «καλό βαθμό» ότι πρέπει οπωσδήποτε να ασκούνται αν θέλουν να ζήσουν περισσότερο.

Όπως λένε οι ειδικοί, καθώς γερνάμε οι μύες μας αδυνατίζουν και έτσι χάνουμε όλο και περισσότερο την ισορροπία μας, με αποτέλεσμα να πέφτουμε συχνά.

Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου τεστ είναι ότι μπορεί να το πραγματοποιήσει ο καθένας οπουδήποτε, αφού δεν χρειάζονται μηχανήματα.

Περισσότερα
• Σετάκια για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά σε ένα μήνα (ΒΙΝΤΕΟ)
• Πώς να χάσετε εύκολα το λίπος στην κοιλιά
• Γίνε «φέτες»... φέτος!

Δείτε πώς να το κάνετε:Δοκιμάστε το Sitting Rising Test:

-Μην το δοκιμάσετε αν έχετε αρθρίτιδα ή ανησυχείτε ότι η άσκηση μπορεί να σας προκαλέσει τραυματισμό.
-Φορέστε αναπαυτικά ρούχα αλλά όχι παπούτσια και αφήστε χώρο γύρω σας.
-Ενώ είστε σε όρθια θέση, σταυρώστε τα πόδια σας και δοκιμάστε να καθίσετε χωρίς να γέρνετε.
-Μετά σηκωθείτε ξανά χωρίς να χρησιμοποιήσετε τα χέρια, τα γόνατα ή τα μπράτσα σας για να σπρώξετε προς τα πάνω.
-Ζητήστε από κάποιον να σας βαθμολογήσει. Κάντε το τεστ μπροστά σε έναν καθρέφτη για να παρατηρήσετε αν χάνετε την ισορροπία σας κι αν «κλέβετε».
-Το πρώτο μέρος του τεστ -το κάθισμα- βαθμολογείται με 5 βαθμούς και με άλλους 5 βαθμολογείται το δεύτερος μέρος –το σήκωμα.
-Αφαιρείτε έναν πόντο κάθε φορά που παρατηρείτε πως χάνετε την ισορροπία σας και παραπατάτε. Υπολογίστε στο τέλος πόσους πόντους αφαιρέσατε από το κάθισμα και το σήκωμα.
-Σύμφωνα με τη μελέτη, για κάθε πόντο που αφαιρείτε έχετε 21% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνετε πρόωρα, από κάθε πιθανό αίτιο.

Το πείραμα της μελέτης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία σε 2002 ενήλικες ηλικίας από 51 έως 80 ετών, έδειξε ότι άτομα που σκόραραν λιγότερο από 8 στα 10 είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στα επόμενα 6 χρόνια, συγκριτικά με άτομα που σκόραραν 9 ή 10 στα 10. Άτομα που σκόραραν κάτω από 3 είχαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στα επόμενα 6 χρόνια.

Φυσικά, οι ειδικοί τόνισαν ότι ρόλο στην άνεση των ανθρώπων να κάθονται στο πάτωμα και να σηκώνονται από αυτό παίζει και η εξοικείωσή τους με την συγκεκριμένη «άσκηση». Δηλαδή, σε κάποιους πολιτισμούς οι άνθρωποι συνηθίζουν να κάθονται στο πάτωμα καθημερινά, ενώ σε κάποιους άλλους δεν το κάνουν σχεδόν ποτέ, άρα το τεστ ίσως να μην είναι τόσο ακριβές σε αυτή την περίπτωση. Δεν είναι τυχαίο, π.χ. ότι στην Αγγλία το τεστ που προτιμάται είναι αυτό που δείχνει πόσες φορές μπορεί να καθίσει και να σηκωθεί κανείς από μία καρέκλα μέσα σε 30 δευτερόλεπτα –οι υγιείς άνθρωποι άνω των 50 θα πρέπει να μπορούν να το κάνουν περισσότερες από 12 φορές.

Σε κάθε περίπτωση, σκοπός των γιατρών είναι να τονίσουν την τεράστια σημασία της άσκησης, προκειμένου κανείς να διατηρήσει την δύναμη και την ισορροπία του μέχρι τα βαθιά γεράματα!

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις