Οι Έλληνες οι πιο φανατικοί καπνιστές στην Ευρώπη σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Οι περιπέτειες ενός αμόρφωτου και ηλίθιου λαού. Αφού ξεπεράσαμε σε κατανάλωση κόκκινου κρέατος τους Σκανδιναβούς και τους Αμερικάνους, αφού γίναμε πρώτοι σε τροχαία δυστυχήματα στην Ευρώπη, αφού γίναμε οι πρώτη σε κατανάλωση ουίσκι κατά άτομο, είπαμε να πάρουμε και τα πρωτεία του καπνίσματος.
Και μην μου πείτε «μα δεν φταίμε εμείς» οι πολιτικοί μας μπλα μπλα. Ναι φταίνε οι πολιτικοί μας αλλά η οικογένεια που είναι; Πως μαθαίνει το παιδί το τσιγάρο; Το ουίσκι; Το junk food τις σουβλακόπιτες, τα χάμπεργκερ και τις πίτσες ποιος τα μαθαίνει στα παιδιά;
Κάθε μέρα κρέας στο σπίτι, γιατί είμαστε πλούσιοι, αν κάνουμε όσπρια είμαστε φτωχοί κλπ. Οπότε ας αφήσουμε τους πολιτικούς στην απέξω κι ας κοιτάξουμε τα χάλια μας.


Πρώτοι στο τσιγάρο. Συγχαρητήρια μανάρια μου

Δείτε επίσης
• ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ! Πρέπει να δείτε τη Ζημιά που κάνει το Τσιγάρο (ΒΙΝΤΕΟ)
• "Πίνω και Καπνίζω γιατί το Παιδί μου θα είναι Αγόρι" λέει το έγκυος Μοντέλο που έκανε Αυξητική στήθους με Δημόσια Χρήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο -Θα είχε κάνει Έκτρωση αν ήξερε ότι δεν ήταν κορίτσι

Το μικροσκοπικό Κιριμπάτι στη Μικρονησία έχει το υψηλότερο ποσοστό καπνιστών στον κόσμο σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δημοσιεύει η Figaro και αφορά στο 2013. Στην Ευρώπη οι πιο φανατικοί καπνιστές είναι οι Έλληνες με ποσοστό 43,4% ενώ αμέσως μετά έρχονται οι Ρώσοι με ποσοστό 39,5%. Οι λιγότεροι καπνιστές καταγράφονται στην Ισλανδία και τη Δανία , όπου καπνίζει το 17,5% και 18,9% αντιστοίχως.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο πληθυσμός των τακτικών καπνιστών ηλικίας άνω των 15 ετών στον πλανήτη έφθανε το 2013 το 1,1 δισεκατομμύριο ενώ συντριπτικά περισσότεροι είναι οι άνδρες καπνιστές από τις γυναίκες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σε χώρες όπου προστατεύονται τα δικαιώματα των γυναικών τα ποσοστά καπνιστών είναι πολύ κοντά, ενώ στη Σουηδία οι γυναίκες έχουν ξεπεράσει τους άνδρες.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, κάθε έξι δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει στον κόσμο από ασθένεια που συνδέεται με το κάπνισμα. Το αισιόδοξο είναι ότι οι αντικαπνιστικές εκστρατείες σε διάφορες χώρες φαίνεται να αποδίδουν καρπούς, αφού την περίοδο 2007-2013, το ποσοστό των καπνιστών παγκοσμίως υποχώρησε από το 23% στο 21%.

Μαρία Γεωργακοπούλου για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις