Γιατί δεν πρέπει να πίνουμε παγωμένο νερό

Το νερό είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ομαλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και κάθε καλό σε κάθε ζωτικό όργανο. Φαίνεται όμως πως Κινέζοι ερευνητές ισχυρίζονται πως το νερό, όταν είναι ζεστό, προάγει την αρμονία και βοηθάει στην καλή λειτουργία του οργανισμού.


Όπως λέει η ειδικός Nicole Liu «στην Κίνα αν σε δουν να πίνεις παγωμένο νερό κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς αρνητικά».

Σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική το ζεστό νερό προάγει την αρμονία. Αντιθέτως, το κρύο πόσιμο νερό αποδιοργανώνει τον οργανισμό και τον βγάζει εκτός λειτουργίας. Επίσης παγώνει τον εγκέφαλο και τα δόντια.

Περισσότερα
• Τελικά αδυνατίζει το νερό με το λεμόνι;
• Αυτή η δίαιτα λιώνει τα λίπη!

Από την πλευρά του, ο Mee Lain Ling, εγγεγραμμένος γιατρός της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής τονίζει πως «σε ότι έχει να κάνει με το σώμα το κρύο νερό μειώνει την καλή κυκλοφορία του αίματος και κάνει να όργανα να υπολειτουργούν».

Αν και αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά πιστεύεται ότι οι Κινέζοι έβραζαν από το 1949 το νερό που έπιναν γιατί με αυτό τον τρόπο ήθελαν να σκοτώσουν τα μικρόβια και τα παράσιτα.

Πάντως οι σύγχρονες μελέτες και οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι αμέσως μόλις ξυπνάμε είναι καλό να πίνουμε ένα ποτήρι χλιαρό νερό γιατί το σώμα έχει αφυδατωθεί κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου. Το χλιαρό νερό θέτει και πάλι σε ετοιμότητα τα βασικά όργανά του.

Επίσης βοηθά στην κινητικότητα του εντέρου, στην καλύτερη πέψη των τροφών, κάνει καλό στην εμφάνιση του δέρματος και προσφέρει ενέργεια και ενυδάτωση.

Οι ειδικοί λένε πως ένα ποτήρι χλιαρό νερό με μερικές σταγόνες από φρέσκο λεμόνι προσφέρουν στον οργανισμό σωστή ποσότητα ηλεκτρολυτών, οι οποίοι ενυδατώνουν το σώμα. Θεωρείται πως το χλιαρό νερό με λεμόνι μπορεί να βοηθήσει και στην απώλεια βάρους, επιταχύνοντας το μεταβολισμό.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις