Η Ρωσία γιόρτασε την 9η Μαϊου την Ημέρα της Νίκης (ΦΩΤΟ)

Το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου γιόρτασε χτες, όπως κάθε χρόνο,  η Ρωσία 71 χρόνια μετά την «Ημέρα της Νίκης» κατά της ναζιστικής Γερμανίας.


Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με μια μεγαλειώδη παρέλαση στην οποία συμμετείχαν περίπου 16.000 στρατιώτες παρουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στις φετινές εκδηλώσεις παρίσταντο, ανάμεσα σε άλλους και ο πρώην σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.








Επίδειξη των πιο σύγχρονων αντιαεροπορικών της συστημάτων και πληθώρας άλλων όπλων πραγματοποίησε χτες η Ρωσία κατά την ετήσια μεγάλη παρέλαση στη Μόσχα για τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στην Ευρώπη.

Δέκα χιλιάδες άνδρες και δεκάδες οχήματα βάδισαν στην Κόκκινη Πλατεία υπό το βλέμμα του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και ηλικιωμένων βετεράνων του Κόκκινού Στρατού.

Σε περίοπτη θέση βρέθηκαν στοιχεία του αντιπυραυλικού συστήματος S-400, ενώ πολεμικά αεροσκάφη που έχουν λάβει μέρος στις επιχειρήσεις στη Συρία πετούσαν πάνω από τα συγκεντρωμένα πλήθη, αφήνοντας πίσω τους καπνούς στα χρώματα της ρωσικής σημαίας.

Στην παρέλαση έλαβε μέρος και κινητός εκτοξευτήρας RS-24 Yars, το νεότερο μέρος του ρωσικού πυρηνικού οπλοστασίου, που μπορεί να φέρει διηπειρωτικό πυρηνικό πύραυλο.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε επίσης η Εθνοφρουρά την οποία δημιούργησε πριν από λίγες εβδομάδες ο κ. Πούτιν, και αναμένεται να αποτελέσει το κυριότερο όργανο εσωτερικής αστυνόμευσης.

Οι ρωσικές Αρχές συνήθως χρησιμοποιούν την ετήσια παρέλαση ως όργανο για την έγερση πατριωτικού συναισθήματος, αλλά και για να επισημάνουν τη σημασία ισχυρών ένοπλων δυνάμεων, με δεδομένο ότι το Κρεμλίνο πολλές φορές παρουσιάζει τη Ρωσία ως περικυκλωμένη από εχθρούς.

Στην ομιλία του, ο κ. Πούτιν απέφυγε να αναφερθεί άμεσα στις αντιπαραθέσεις με τη Δύση για τους εμφύλιους πολέμους στην Ουκρανία και τη Συρία, εστιάζοντας στις δυνατότητες συνεργασίας απέναντι στην τρομοκρατία.

«Η τρομοκρατία έχει γίνει παγκόσμια απειλή», είπε ο Ρώσος πρόεδρος. «Πρέπει να νικήσουμε αυτό το κακό και η Ρωσία είναι ανοιχτή σε κοινές προσπάθειες με άλλες κυβερνήσεις, είναι έτοιμη να εργαστεί για τη δημιουργία ενός συστήματος διεθνούς ασφάλειας που δεν θα βασίζεται σε συμμαχίες ή μπλοκ», δήλωσε.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'