Τεράστια άνοδος του ενδιαφέροντος για τα video games εικονικής πραγματικότητας

Καθώς οι μάσκες εικονικής πραγματικότητας διαρκώς αυξάνονται είναι σαφές ότι πέρα από τους μεγάλους παίκτες της αγοράς, όπως είναι η Sony, η HTC και η Oculus, υπάρχει πολύς χώρος και για τους ανεξάρτητους σχεδιαστές video games να εισέλθουν στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας.


Στην πρόσφατη έκθεση video games EGX Rezzed στο Λονδίνο, δημιουργοί από τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο παρουσίασαν τις νέες τους καινοτομίες, που είχαν να κάνουν με την εικονική πραγματικότητα.

«Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για την εικονική πραγματικότητα σε όλο τον κλάδο και οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές κάνουν την πιο ενδιαφέρουσα δουλειά.

Υπάρχουν μερικά πραγματικά κουλ μικρά πρότζεκτ, που κάνουν ενδιαφέροντα, περίεργα πράγματα με την πλατφόρμα. Και αυτό συμβαίνει γιατί οι μάσκες εικονικής πραγματικότητας έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς.

Βλέπεις πιθανώς περισσότερα παιχνίδια από τους ανεξάρτητους κατασκευαστές, από ότι από τα μεγάλα ονόματα της αγοράς» τόνισε ο Τζον Χικς, ειδικός στα computer games.

Η μικρή ιταλική εταιρία Tiny Bull Studios παρουσίασε στο σόου, το καινούργιο παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας, που ονομάζεται «Blind».

Πρωταγωνίστρια είναι μια κοπέλα που ξυπνάει σε ένα παράξενο σπίτι, χωρίς μνήμη και όραση.

Οι χρήστες πρέπει να εξερευνήσουν το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τον ήχο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρίας, Ματέο Λάνα υποστηρίζει ότι προσπάθησαν να δώσουν μια αναπάντεχη τροπή στην εικονική πραγματικότητα, κάνοντας τους παίκτες τυφλούς:

«Είστε τυφλοί φυσικά, κάτι που είναι αλλόκοτο στην εικονική πραγματικότητα. Έχετε όμως ένα είδος δυνάμεων, όπως στην ταινία «Daredevil».

Μπορείτε να προσανατολιστείτε με βάση την αντήχηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ήχο για να κινηθείτε στο χώρο που σας περιβάλλει.

Η πρόκληση είναι να βάλουμε τους παίκτες να χρησιμοποιήσουν τις άλλες αισθήσεις τους. Βασιζόμαστε στο απτικό feedback και φυσικά στον ήχο».

Ο Ρίτσαρντ Μπανγκ, σχεδιαστής παιχνιδιών, προγραμματιστής και δημιουργός στη βρετανική εταιρία video games Freekstorm πιστεύει ότι η εικονική πραγματικότητα έχει πολλά πλεονεκτήματα:

«Δίνει την ευκαιρία στους παίκτες να βυθιστούν ακόμη περισσότερο στο περιβάλλον. Όταν παίζουν, ξεχνούν ότι υπάρχει πραγματικός κόσμος, δεν υπάρχουν όρια στην άκρη της οθόνης, το παιχνίδι διεξάγεται γύρω τους».

Το παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας που παρουσίασε η βρετανική εταιρία είναι το «Το Παιχνίδι Καταστροφής του Δόκτορα Κβόρακ».

Πρόκειται για μια 3D περιπέτεια στην οποία ο παίκτης ελέγχει τρεις χαρακτήρες. Ο καθένας έχει τις δικές του δυνάμεις.

Πρέπει να συνεργαστούν για να εξοντώσουν τον κακό γιατρό, ο οποίος έχει χάσει τα μυαλά του και βάζει σε κίνδυνο ένα διαγαλαξιακό τηλεοπτικό reality σόου. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στην αγορά το καλοκαίρι.

«Το πλεονέκτημα είναι ότι οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές μπορούμε να δοκιμάσουμε τα πάντα. Δεν δεσμευόμαστε με ασφυκτικά οικονομικά στοιχεία, δεν χρειάζεται να μην διακινδυνεύουμε, οπότε βλέπεις ότι πολλοί ανάμεσά μας πειραματίζονται.

Είναι το νέο όριο που έχουν αγγίξει τα παιχνίδια. Κανείς δεν ξέρει τι δουλεύει και τι όχι. Όλοι πρέπει να δοκιμάσουμε και να δούμε τι δουλεύει» υπογράμμισε ο Ρίτσαρντ Μπανγκ.

Η γερμανική εταιρία παιχνιδιών Application Systems Heidelberg παρουσίασε κάτι εντελώς διαφορετικό: το «Carpe Lucem».

Οι παίκτες λύνουν περίπλοκους γρίφους, κάνουν τα λουλούδια να ανθίσουν χρησιμοποιώντας τη δύναμη του ήλιου. Με τη βοήθεια ειδικών ρυθμιστών της εικονικής πραγματικότητας, μπορούν να προσαρμόσουν το ηλιακό φως με τα χέρια τους.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια χαλαρή εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Δεν θέλαμε να αναστατώσουμε τον κόσμο.

Το παιχνίδι σε βοηθάει να διαλογιστείς και έχει αργό ρυθμό. Δεν υπάρχει καμιά πίεση» εξήγησε ο Φόλκερ Ριτζχάουπτ, διευθυντής της Application Systems Heidelberg.

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και κάτι πιο προκλητικό, που δεν έχει κυκλοφορήσει στη βρετανική αγορά: την πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας του Playstation και πολλά από τα παιχνίδια της.

Η φετινή διοργάνωση ήταν η μεγαλύτερη στα χρονικά. Παρουσιάστηκαν περισσότερα από 160 video games, που ο επισκέπτης μπορούσε να δοκιμάσει.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'