Απολύθηκαν ρομπότ-σερβιτόροι στην Κίνα -Η πρώτη νίκη για το ανθρώπινο γένος

Πριν από λίγο καιρό τρία εστιατόρια στην Κίνα προσέλαβαν ρομπότ - σερβιτόρους, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερη πελατεία, δεδομένου ότι η αγάπη των Κινέζων για την τεχνολογία και τα ρομπότ είναι γνωστή.


Τα ρομπότ αυτά μπορούσαν να βγάλουν 8ωρη βάρδια, λειτουργούσαν με μπαταρίες, είχαν ύψος 1,4 μέτρα, ήταν εξοπλισμένα με  αισθητήρες και σύστημα πλοήγησης έτσι ώστε να μεταφέρουν με ασφάλεια την παραγγελία με βάρος έως και 7 κιλά.

Φαίνεται όμως ότι το σχέδιο αυτό δεν πήγε κατ’ ευχήν, και τα ρομπότ απέτυχαν να αντικαταστήσουν τους σερβιτόρους. Δεν μπορούσαν να φτάσουν την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει ένας κανονικός σερβιτόρος, πολλές φορές έχυναν τα ποτά και τις σούπες, και δεν ήταν λίγες οι φορές που έριχναν κάτω τις παραγγελίες.




Παρά τον τεράστιο ντόρο που δημιουργήθηκε σχετικά με την έλευση των ρομπότ σερβιτόρων, δυο εστιατόρια δεν κατάφεραν να συνεχίσουν και έκλεισαν. Το ένα απέλυσε όλα τα ρομπότ, εκτός από ένα.

Η πρόσληψη ρομπότ σερβιτόρων κοστίζει περίπου 6800 ευρώ και τα κόστη που έχουν είναι το ηλεκτρικό ρεύμα για την μπαταρία και η συντήρηση, μπορεί να είναι πιο φθηνά από τον άνθρωπο αλλά είναι και λιγότερο αποτελεσματικά. Να λοιπόν που έχουμε μια μικρή νίκη για το ανθρώπινο είδος.


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'