Δείτε ποιος είναι ο ξηρός καρπός που «ρίχνει» την χολιστερίνη

Τα φυστίκια, ειδικά τα Αιγίνης, είναι από τους πιο δημοφιλείς ξηρούς καρπούς. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι: Ως ξηροί καρποί είναι πλούσια σε ωφέλιμα λιπαρά οξέα που κάνουν και είναι ένα σνακ που ναι μεν έχει πολλές θερμίδες, όταν όμως το καταναλώνουμε με μέτρο κάνει μόνο καλό. Τώρα, οι ειδικοί πρόσθεσαν έναν ακόμη συγκεκριμένο λόγο για να απολαύσουμε τα φυστίκια μας.


Η κατανάλωση των φυστικιών πιθανώς συνδέεται με μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of The American College of Nutrition. Οι συμμετέχοντες που ακολουθούσαν ολιγοθερμιδική δίαιτα όπου το 20% της ημερήσιας θερμιδικής τους πρόσληψης προερχόταν από φυστίκια μετρήθηκαν μετά από τρεις μήνες και οι εξετάσεις τους έδειξαν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης. Η θετική αυτή επίδραση αποδίδεται στη L-αργινίνη, ένα αμινοξύ που κάνει πιο εύκαμπτες τις φλέβες και τις αρτηρίες.

Βγαίνουν στην αγορά κάψουλες βιολογικού Μύρτιλου ελληνικής παραγωγής
Οι Οκτώ «μαγικές» τροφές, που καθαρίζουν τις αρτηρίες
Αιματοκρίτης: Χαμηλός ή υψηλός; -Τι «δείχνει» για την υγεία σας

Επιπλέον, το συστατικό αυτό συμβάλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης θρόμβων που μπορεί να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Τέλος, η βιταμίνη Ε που περιέχεται σε αφθονία στα φυστίκια βοηθά τις αρτηρίες να μην φράσσουν από αθηρωματική πλάκα.

Απολαύστε χωρίς να παχύνετε

Προτιμήστε φυστίκια με κέλυφος αντί για αποφλοιωμένα. Το καθάρισμα θα κάνει το σνακ σας να διαρκέσει περισσότερη ώρα, που σημαίνει πως θα είναι πιο εύκολο να φτάσει το μήνυμα του κορεσμού και της ικανοποίησης στον εγκέφαλό σας.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις