Ποιοι και γιατί ενδεχομένως θέλουν νεκρό τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα

Απόρρητη έκθεση της Κρατικής Ασφάλειας για το ενδεχόμενο δολοφονίας του Γ. Ρουπακιά, ο οποίος αποφυλακίσθηκε πρόσφατα καθώς παρήλθε το 20μηνο, αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής». Ποιος και γιατί ενδεχομένως θέλει νεκρό το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα;


Στον αριθμό 4 της οδού Θράκης, ένα στενό δρομάκι ανάμεσα σε νεόδμητα κτίρια εταιρειών και προσφυγικών πολυκατοικιών, όπως αναφέρει η εφημερίδα, υπάρχει ένας μικρός «στρατός» αστυνομικών που έχει διατεθεί για τη φύλαξη του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα. Ελάχιστα μέτρα παρακάτω στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων, περιοχή που φημίζεται για την έντονη αντιφασιστική, ακτιβιστική δράση των κατοίκων της.

Πριν από την αποφυλάκιση του Γ. Ρουπακιά, στις 18 Μαρτίου, το σημείο κατόπτευσαν δεκάδες φορές αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ). Ο λόγος ήταν για να διαπιστώσουν πόσο «τρωτό» είναι το σπίτι όπου θα διαμένει ο βασικός κατηγορούμενος της «δίκης του αιώνα», όπως έχει χαρακτηριστεί από τα ΜΜΕ.

Βασιζόμενοι στα ευρήματα, οι αστυνομικοί αποτύπωσαν τα πιθανά σενάρια βλητότητας του στόχου σε άκρως απόρρητη έκθεση της Κρατικής Ασφάλειας, η οποία παραδόθηκε πριν από δύο εβδομάδες στους επιτελείς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Το «Έθνος της Κυριακής» φέρνει στο φως της δημοσιότητας την απόρρητη έκθεση και αποκαλύπτει τα σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για ενδεχόμενο «χτύπημα» κατά του χρυσαυγίτη δολοφόνου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Εκθεση Τρωτότητας του στόχου και στην πολυσέλιδη αναφορά των αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ περιγράφονται λεπτομερώς όλα τα πιθανά σενάρια «που μπορούν να βάλουν κατά του στόχου», εν προκειμένω του νούμερο ένα φυλασσόμενου κατηγορουμένου.

Δεύτερη 17Ν φοβάται η ΕΛ.ΑΣ -Το ιστορικό 45άρι και η εκπαίδευση στην Κούβα
Η «σκιά» της RAF πλανάται πάνω από τη Γερμανία

Οι συντάκτες της έκθεσης επικινδυνότητας αναφέρουν ρητώς το σενάριο πιθανού χτυπήματος από πρώην «συναγωνιστές» του, που έχουν πολλά να χάσουν αν ο Γ. Ρουπακιάς ανοίξει το στόμα του στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. δίνουν σημαντικό ποσοστό πιθανότητας στο συγκεκριμένο σενάριο. Ως πιθανή μέθοδο μιας ενδεχόμενης απόπειρας, οι συντάκτες της έκθεσης προκρίνουν την εκδοχή της αστραπιαίας επιχείρησης με «πυροβόλο όπλο από απόσταση».

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ο λόγος που καταγράφηκε ως πιο πιθανό το εν λόγω σενάριο είναι ότι τώρα που ο Γ. Ρουπακιάς αποφυλακίστηκε και έχει επανενωθεί με τους οικείους του έχει βρεθεί σε συγκεκριμένη ψυχολογική κατάσταση, η οποία ίσως τον οδηγήσει να καταθέσει αυθορμήτως στο δικαστήριο ή στις Αρχές όσα γνωρίζει.

Πληροφορίες που φέρεται να έχει ο χρυσαυγίτης δολοφόνος και οι οποίες μπορούν να «κάψουν» πολλά άτομα, ανάμεσά τους και κατηγορούμενους για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Κατά το σκεπτικό των συντακτών της έκθεσης, ενδεχόμενο χτύπημα κατά του «ανθρώπου που κατά τεκμήριο ξέρει πολλά» ίσως επιχειρηθεί να παρουσιαστεί ως ενέργεια ατόμων που κινούνται στον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο, με σκοπό «να προκαλέσει το κοινό αίσθημα και να αποπροσανατολίσει τις έρευνες».

Για τους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. μεγάλες πιθανότητες έχει και το σενάριο της «καταδρομικής επίθεσης ατόμων του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου, που ίσως εξαπολύσουν βόμβες μολότοφ κατά του κτιρίου που διαμένει ο στόχος φύλαξης». Οπως επισημαίνεται στην απόρρητη έκθεση, το οίκημα στο οποίο διαμένει ο χρυσαυγίτης δολοφόνος «έχει μία είσοδο/έξοδο, με αποτέλεσμα σε ενδεχόμενη περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς από ρίψη βόμβας μολότοφ να βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο τόσο οι αστυνομικοί που έχουν τοποθετηθεί στη φρούρηση όσο και οι ένοικοι της πολυκατοικίας».

Το κτίριο βρίσκεται στην αρχή της οδού Θράκης, η οποία ξεκινά από την οδό Πειραιώς και συνεχίζει προς την περιοχή των Κάτω Πετραλώνων. Για τους αναλυτές επικινδυνότητας, οι δράστες μιας ενδεχόμενης ενέργειας θα μπορούσαν με σχετική ευκολία να βρεθούν σε απόσταση αναπνοής από το οίκημα και να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους, ενώ στη συνέχεια ο στενός φιδοειδής δρόμος θα τους έβγαζε στις περιοχές Ταύρου, Πετραλώνων και Καλλιθέας, στις οποίες θα χάνονταν τα ίχνη τους.

Μετά την τεράστια δημοσιότητα που έλαβε η αποφυλάκιση του Ρουπακιά, κυρίως λόγω της αποτυχίας του δικαστικού συστήματος να αποδώσει δικαιοσύνη, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι οι αναλυτές επικινδυνότητας δεν θα μπορούσαν να αγνοήσουν το γεγονός ότι για τους πιθανούς δράστες υπάρχει πλούσιο οπτικό υλικό το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί για κατόπτευση του χώρου. Κατά την ημέρα που αποφυλακίστηκε ο Γ. Ρουπακιάς είχε στηθεί ολόκληρο τηλεοπτικό σόου έξω από το σπίτι του. Οι κάμερες έχουν καταγράψει όλα όσα θα χρειάζονταν να ξέρουν όσοι ενδεχομένως σχεδίαζαν να προχωρήσουν σε κάποια ενέργεια, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να διακινδυνεύσουν να βρεθούν ενώπιον αστυνομικών πραγματοποιώντας «ρεπεράζ».

Η αποφυλάκιση του Γ. Ρουπακιά έχει προκαλέσει και την οργή των περιοίκων, που βλέπουν μέρα παρά μέρα να τους επισκέπτονται τηλεοπτικές κάμερες ενώ η παρουσία δεκάδων αστυνομικών που «σκανάρουν» τον δρόμο για υπόπτους έχει καταστεί ενοχλητική. Εξάλλου, όταν ο Ρουπακιάς είχε εμφανιστεί τη 18η Μαρτίου στο σπίτι του στον Ταύρο, είχε έρθει αντιμέτωπος με πλήθος κόσμου που τον είχε αποδοκιμάσει εντόνως φωνάζοντας «δολοφόνε», ενώ γείτονες είχαν βγει στα μπαλκόνια τους δηλώνοντας έμπρακτα την αντίθεσή τους με την αποφυλάκισή του.

Υπό το βάρος των σεναρίων της έκθεσης επικινδυνότητας, τρωτότητας και βλητότητας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στη διάθεση μεγάλης αστυνομικής δύναμης στη φύλαξη του Γ. Ρουπακιά. Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα γιατί η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. δεν προχώρησε σε μετακίνηση του χρυσαυγίτη κατηγορουμένου σε κρυφή τοποθεσία.

Στον Ταύρο έχουν τοποθετηθεί άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας και αστυνομικών τμημάτων, αλλά και της ΟΠΚΕ που έχει την ευθύνη για τη φύλαξη του Ρουπακιά, δύναμη που ξεπερνάει… έναν λόχο πεζικού. Σχεδόν 50 αστυνομικοί, ένστολοι που πραγματοποιούν σταθερές σκοπιές και ελέγχουν την κυκλοφορία των οχημάτων, μυστικοί που αναζητούν 24 ώρες το 24ωρο ύποπτες κινήσεις και άγνωστα πρόσωπα, αλλά και άγνωστος αριθμός αστυνομικών που φυλάνε σε περίμετρο 150 μέτρων γύρω από την πολυκατοικία και εφαρμόζουν τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, τα δρομολόγια της ομάδας ΔΙΑΣ και της Αμεσης Δράσης έχουν τροποποιηθεί και έχει προστεθεί «πέρασμα» των δυνάμεων από το σημείο, ενώ τέσσερις ομάδες της ΔΙΑΣ και δύο περιπολικά εκτελούν σταθερή σκοπιά έξω από το σπίτι του Ρουπακιά.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, κοντά στο σημείο βρίσκεται και μία διμοιρία των ΜΑΤ για την απώθηση ενδεχόμενης οργανωμένης πορείας κατά του χρυσαυγίτη δολοφόνου, ενώ σημαντική δύναμη της ΟΠΚΕ -που έχει και την ευθύνη των μέτρων φύλαξης- βρίσκεται επίσης στο σημείο για να καταστείλει ενδεχόμενη εγκληματική ενέργεια. Περίπου 10 με 12 αστυνομικοί με πολιτικά από την Ασφάλεια Αττικής πραγματοποιούν «σκοπιές» εξωτερικά και εσωτερικά της πολυκατοικίας, ενώ τουλάχιστον έξι άτομα έχουν τοποθετηθεί σε ταράτσες του ίδιου κτιρίου αλλά και διπλανών, ώστε να έχουν πανοραμική εικόνα του χώρου και να διαβιβάζουν τυχόν ύποπτες κινήσεις. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει και την ευθύνη των μετακινήσεων του Ρουπακιά προς τη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όταν συνεχιστεί η δίκη που έχει διακοπεί λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Πηγές της Κατεχάκη αναφέρουν στο Έθνος ότι η φύλαξη Ρουπακιά, τόσο για πιθανές ενέργειες εις βάρος του όσο και για πιθανή απόπειρα απόδρασης, αποτελεί μείζον ζήτημα για την ΕΛ.ΑΣ., καθώς οτιδήποτε πάει στραβά θα έχει ισχυρό πολιτικό αντίκτυπο…

Σχεδόν 50 ένστολοι αστυνομικοί πραγματοποιούν σταθερές σκοπιές έξω από την οικία του Γιώργου Ρουπακιά, μυστικοί αναζητούν 24 ώρες το 24ωρο ύποπτες κινήσεις και άγνωστα πρόσωπα, άγνωστος αριθμός αστυνομικών φυλάνε σε περίμετρο 150 μέτρων, τέσσερις ομάδες της ΔΙΑΣ και δύο περιπολικά εκτελούν σταθερή σκοπιά, 10-12 αστυνομικοί με πολιτικά από την Ασφάλεια Αττικής καιροφυλακτούν εξωτερικά και εσωτερικά της πολυκατοικίας, ενώ έξι έχουν τοποθετηθεί σε ταράτσες.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'