Μοράλες προς Πάπα: «Τα φύλλα κόκας κάνουν καλό»

Μία ιδιαίτερη συνάντηση είχε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό. Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, συμβούλεψε τον ποντίφικα να καταναλώνει φύλλα κόκας, του φυτού απ’ όπου προέρχεται η κοκαΐνη, το οποίο οι Ινδιάνοι των Άνδεων συνηθίζουν να μασάνε.


«Εγώ τα καταναλώνω και νιώθω πολύ καλά. Σας συστήνω να τα πάρετε, αυτό θα σας βοηθήσει να ανταπεξέλθετε στον ρυθμό ζωής σας» είπε ο Μοράλες απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας παρουσία των δημοσιογράφων.

Ο Έβο Μοράλες, που υποστηρίζει την αποποινικοποίηση σε διεθνές επίπεδο της κατανάλωσης φύλλων κόκας, δώρισε στον Φραγκίσκο τρία βιβλία σχετικά με τα οφέλη αυτού του φυτού, του οποίου η Κολομβία είναι η πρώτη παραγωγός χώρα παγκοσμίως.

Σημειώνεται ότι ο  Έβο Μοράλες έχει τεταμένες σχέσεις με την επισκοπή της Βολιβίας. Οι επίσκοποι έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση της Βολιβίας ότι εμπλέκεται στη διακίνηση ναρκωτικών.
Ο Πάπας άναυδος κοιτάζει το σφυροδρέπανο

Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι στην περσινή επίσκεψη του πάπα στη Βολιβία κατά την περιοδεία του στη λατινική Αμερική, ο Έβο Μοράλες του είχε χαρίσει ένα ξύλινο σφυροδρέπανο.


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις