Νέος πόλεμος! Αζέροι εναντίον Αρμενίων -Φόβοι για γενίκευση (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Αζέροι εισέβαλαν το Σάββατο, στην ανεξάρτητη Δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 18 Αρμένιοι στρατιώτες και 35 τραυματίες στις μάχες με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ο Πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαργκσιάν, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι υπήρξε και κατάρριψη ελικοπτέρου.


Πρόκειται για τον τουρκόφωνο λαό των Αζέρων, οι Αζέροι ήρθαν το Σάββατο σε ανοιχτή σύγκρουση με τους Αρμένιους της περιοχής του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, καταρρίφθηκε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο που ανήκε στην Πολεμική Αεροπορία του Αζερμπαϊτζάν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου, του αρμενικού υπουργείου Άμυνας Αρτσρούν Χοβχανισιάν, δήλωσε ότι: «Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι εχθροπραξίες Αζέρων και Αρμενίων, με τις ένοπλες δυνάμεις των Αρμενίων να υλοποιούν αντεπίθεση, ορισμένες περιοχές έχουν καταληφθεί.
Οι σκληρές μάχες συνεχίζονται. Ο εχθρός υπέστη σοβαρές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό. Καταρρίφθηκε ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν», συνέχισε ο Αρμένιος εκπρόσωπος Τύπου.

Κατηγόρησε επίσης το Αζερμπαϊτζάν ότι τα στρατεύματα τους επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και χρησιμοποίησαν άρματα μάχης, πυροβολικό και πολεμικά αεροσκάφη (ελικόπτερα).

Απ' την άλλη πλευρά το Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε τα αρμενικά στρατεύματα ότι άνοιξαν πυρ 127 φορές τις τελευταίες 24 ώρες κατά μήκος των συνόρων. Χρησιμοποίησαν όλμους και βαριά πολυβόλα, όπως ανέφερε.

Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση που η σύγκρουση ενισχυθεί και αποκτήσει μεγαλύτερες διαστάσεις, οι Αζέροι πιθανότατα θα βοηθηθούν από τους Τούρκους.

Ωστόσο, στην ίδια περίπτωση τους Αρμένιους θα υπερασπιστούν οι Ρώσοι, γεγονός που θα σηματοδοτήσει και επίσημα, την σύγκρουση Ρωσίας-Τουρκίας.

Φυσικά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μίλησε νωρίτερα για το ζήτημα και τόνισε πως η Μόσχα δεν πρόκειται να ανεχτεί τις επιθέσεις των Αζέρων, αν συνεχιστούν και κάλεσε όλες τις πλευρές να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.



Αόρατα Γεγονότα
Σύνταξη- Επιμέλεια Περικλής Παπαδόπουλος για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.
DMCA.com Protection Status Άδεια Creative Commons

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'