Ελλάδα: Η Χώρα που Έχει Περισσότερους Παπάδες απ’ ότι Γιατρούς και Δικαστές μαζί

Υπήρχε μια αθώα και ανέμελη εποχή, κατά την οποία κανείς δεν είχε την παραμικρή ιδέα, σχετικά με τον συνολικό αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούσε το ελληνικό κράτος και πλήρωνε ο Έλλην φορολογούμενος.


To 2009 όμως, έγινε η πρώτη απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα μας, ενώ από το 2013 και μετά, υπάρχει το Μητρώο Ανθρώπινου Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή), το οποίο καταγράφει σε πραγματικό χρόνο όλες τις μεταβολές του προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, δημοσίευσε πολύ πρόσφατα, μελέτη στην οποία παρουσιάζονται οι μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν κατά το έτος 2015 στο τακτικό προσωπικό, ενώ γίνεται και μια ποιοτική ανάλυση και κατηγοριοποίηση του συνόλου του τακτικού προσωπικού, των αποχωρήσεων και των προσλήψεων για τα έτη 2012-15.

Μια πρόχειρη ματιά στη συγκεκριμένη μελέτη, είναι υπεραρκετή για να γίνουν κατανοητά ορισμένα πράγματα για το ελληνικό παράδοξο: Όπως φαίνεται λοιπόν στον πίνακα 2.2, με τίτλο «Σύνολο τακτικού προσωπικού ανά κατηγορία προσωπικού», ο Έλλην φορολογούμενος πληρώνει τους μισθούς 9298 παπάδων, 7271 γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και 2827 δικαστών. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμα και το άθροισμα των γιατρών του ΕΣΥ με αυτούς που απασχολούνται σε Κέντρα Υγείας (7271+800=8071), το σύνολο δηλαδή των γιατρών που απασχολεί το ελληνικό κράτος, είναι αισθητά μικρότερο από το σύνολο των παπάδων (9298) που δουλεύουν για δυο αφεντικά, τον Ιησού και το ελληνικό δημόσιο δηλαδή.



Επίσης, για λόγους που δύσκολα μπορούν να γίνουν κατανοητοί στη χώρα που το 90% του πληθυσμού ακούει αποκλειστικά και μόνο σκυλό-ποπ μουσική, το ελληνικό κράτος απασχολεί περισσότερους μουσικούς (434), απ' ότι ερευνητές/ειδικούς λειτουργικούς επιστήμονες (405), ενώ υπάρχουν και όχι ένας, ούτε δυο, άλλα δεκατρείς χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι εμπίπτουν στην πολύ βολική κατηγορία «Δεν έχει οριστεί κατηγορία προσωπικού».

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι το άθροισμα στρατιωτικών και στελεχών σωμάτων ασφαλείας (78.183+68.111=146.294), είναι πολύ υψηλότερο από το άθροισμα των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (67.761+67.651=135.412), καθώς και η ανάγκη του δημοσίου να απασχολεί 106 δημοσιογράφους, άλλα και 336 εκκλησιαστικούς υπαλλήλους.

Ίσως θα ήταν προτιμότερο και σίγουρα θα ήταν καλύτερο για τα νεύρα μας, αν γυρνούσαμε στην αθώα και ανέμελη εποχή που αναφέραμε και στην αρχή του κειμένου, κατά την οποία η γενική ιδέα που είχαμε για το δημόσιο, ήταν εξαιρετικά θολή και συγκεχυμένη, χωρίς όλα αυτά τα φοβερά εκνευριστικά νούμερα και στατιστικά. Υπάρχει άραγε τρόπος να τηλεμεταφερθούμε στο καλοκαίρι του 2009 και πάλι;


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

8 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ==Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ==
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    ΣΥΝΗΜΩΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ/ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

    Η ΕΝΤΟΛΗ ΞΕΧΡΕΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΤΡΩΤΟ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΟΠΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥ ΘΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

    ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΨΕΛΛΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΔΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΑΘΕΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΛΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΟΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΕΙΣ ΤΟΥ.

    Η ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΕΩΣΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ – ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΕΞΩΔΙΚΩΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΡΟΙΑ.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΘ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΧΡΕΩΝ ΜΕ Η΄ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

    ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΙΕΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΣΟ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΞΩΔΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.

    Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. ΣΥΝΗΜΩΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ / ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΑΡΚΤΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΨΕΥΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΞΩΔΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ( ΥΠ.ΟΙΚ ΚΑΙ Δ.Ο.Υ) ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ.

    ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΡΑ.

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

    Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μου λες ρε αρθογραφε εσενα σε πειραζει;μηπως εισαι κουμουνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως γιατί πληρώνει και αυτός ένα θρήσκευμα που (πιθανών) να μην πιστεύει; Αν εσένα δεν σε ενοχλεί μπορείς να πληρώνεις το μερίδιο τους και από τη δική μου εφορία μιας και δεν είμαι ορθόδοξος.

      Διαγραφή
  3. Δεν είναι ακριβώς έτσι.
    1ον - οι Παπάδες χρειάζονται και αυτοί και αυτό το καταλαβαίνει κανείς
    αν τύχει στο χωριό του να μην έχει Παπά, και να πρέπει να εξυπηρετείται
    σε διπλανά χωριά. Με αυτή την έννοια οι Παπάδες είναι ένας κάποιος πληθυσμός.
    2ον - Αν υποθέσουμε ότι να νούμερα είναι σωστά οι Γιατροί του Δημοσίου μπορεί
    να είναι σε μικρότερο πληθυσμό. Δηλαδή οι αμιγώς Δημόσιοι Υπάλληλοι. Όμως οι Γιατροί
    με τα Ιδιωτικά Ιατρεία - που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι - είναι με σύμβαση συνδεδεμένοι στο Δημόσιο. Αυτοί στέλνουν κάθε μήνα το 'λογαριασμό' στο δημόσιο. Και
    ο 'λογαριασμός' αυτός φθάνει και τις 2000 ευρώ και παλαιότερα και τα 5000 ευρώ. Καταλαβαίνει κανείς τι είδους Ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι αυτοί. Αυτοί είναι Ιδιωτικοί
    'υπάλληλοι του δημοσίου'.
    3. Ένας Γιατρός ξεπερνά τα 2000 χιλιάδες ευρώ, ενώ ένας Παππάς κυμαίνεται στο 1/3 περίπου των αποδοχών του Γιατρού.
    4. Κανείς Γιατρός δεν δέχεται να πάει σε ένα νησί με μισθό το λιγότερο 2500 χιλιάδων και με πληρωμένο σπίτι.
    Δεν συγκρίνονται τα ασύγκριτα. Αυτά λέγονται για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Και
    λέγονται επίσης και από άθεους, οι οποίοι δεν δέχονται την εκκλησία.
    Να λέμε και καμιά αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον ζεις σε άλλο πλανήτη, στο πλανήτη των ΕΛ. Οι γιατροί στο δημόσιο είτε είτε στην Αθήνα διορισμένοι είτε στο Φαρμακονήσι παίρνουν 1000 ευρώ και είναι Πτυχιούχοι Επιστήμονες που σώζουν ζωές.
      Την επόμενη που θα χρειαστείς δημόσιο νοσοκομείο, να πας στην εκκλησία ή στον παπά της ενορίας σου. Αν γουστάρετε παπάδε ςνα πάτε στο Ιράν και τη Σαουδική Αραβία. Χριστιανοταλιμπάν...

      Διαγραφή
    2. Μάλλον ζεις σε άλλο πλανήτη, στον πλανήτη των ΕΛ. Οι γιατροί στο δημόσιο νοσοκομείο είτε στην Αθήνα διορισμένοι είτε στο Φαρμακονήσι παίρνουν 1000 ευρώ και είναι Πτυχιούχοι Επιστήμονες που σώζουν ζωές. Άσε τους ιδιώτες γιατρούς. Γιατί αυτοί παίρνουν 50 ευρω την επίσκεψη. Το άρθρο μιλάει μόνο για τους διορισμένους ιερείς, γιατρούς και δικαστές. Ωστόσο αν θέλετε παραπάνω παπάδες αντί για γιατρούς μπορείτε την επόμενη που θα χρειαστείτε δημόσιο νοσοκομείο, να πάτε στην εκκλησία ή στον παπά της ενορίας σας, επίσης μπορείτε να προσευχηθείτε και να μην πάτε στο δημόσιο νοσοκομείο ή να φωνάξετε παπά να κάνει ευχέλαιο στον άρρωστο. Αντί να πείτε χρειαζόμαστε διορισμούς γιατρών κάθεστε να μιλήσετε υπέρ των παπάδων. Δημόσιο Νοσοκομείο; ΕΣΥ; 100 χρόνια μνημόνια και λίγα είναι...

      Διαγραφή
    3. "1ον - οι Παπάδες χρειάζονται και αυτοί και αυτό το καταλαβαίνει κανείς
      αν τύχει στο χωριό του να μην έχει Παπά, και να πρέπει να εξυπηρετείται
      σε διπλανά χωριά. Με αυτή την έννοια οι Παπάδες είναι ένας κάποιος πληθυσμός".

      Για εμένα που δεν είμαι ορθόδοξος τι χρήση έχουν;

      Διαγραφή
  4. Αυτό ισχύει γιατί πολλοί άνθρωποι πάνε παπάδες για τον μισθό. Αρκεί να βγάλουν τη μισθοδοσία των παπάδων από το δημόσιο. Να δεις τότε πόσοι θα μείνουν. Το σωστό είναι οι πιστοί του κάθε δόγματος να πληρώνουν για τη συντήρηση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'