Με τα όπλα θα πηγαίνουν στην εκκλησία αν θέλουν, σύμφωνα με νέο νόμο στην πολιτεία του Μισισίπι

Οι εκκλησίες στην πολιτεία του Μισισίπι, θα επιτρέπουν στους πιστούς να φέρνουν μαζί και τα όπλα τους, σύμφωνα με νέο νόμο που έχει έχει δρομολογηθεί στο κρατικό νομοθετικό σώμα.


Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι νομοθέτες στην γερουσία της πολιτείας του Μισισίπι ενέκριναν τη λεγόμενη «Πράξη για την Προστασία της Εκκλησίας», επίσης γνωστή ως ΗΒ 786. Σύμφωνα με το νέο νόμο, οι εκκλησίες θα μπορούν να έχουν πιστούς ως φύλακες, που θα έχουν άδεια να οπλοφορούν προκειμένου να προστατεύουν τους πιστούς από «επιθέσεις».

Αυτοί οι φρουροί, θα εξαιρούνται από αγωγές, καθώς θα λειτουργούν σε καθεστώς αντίδρασης σε «απειλή».

Ένας αντίπαλος του νομοσχεδίου, ο πολιτειακός γερουσιαστής Hillman Frazier, έβγαλε σπαθί κατά την διάρκεια μιας συζήτησης στο καπιτώλιο του Μισισίπι την Τρίτη, επικαλούμενος μια βιβλική ιστορία για έναν μαθητή που του έκοψαν το αυτί για πειθαρχία, και τόνισε πως «δεν χρειάζεται να βάλουμε μπροστάρη την εκκλησία για πολιτικές σκοπιμότητες, αν θέλετε να περάσετε νόμο για περαιτέρω ελευθερίες στη νομοθεσία των όπλων, κάντε το, αλλά μην χρησιμοποιείτε την εκκλησία ως δικαιολογία.

Ο γερουσιαστής Sean Tindell, που υποστηρίζει το νομοσχέδιο, είπε ότι η ρύθμιση απλώς θα δίνει την δυνατότητα σε εκκλησίες να φτιάχνουν μονάδες ασφαλείας για να προστατέψουν τόσο τους ίδιους και τις οικογένειες τους, όσο και την εκκλησία τους.

Η πλειοψηφία ήταν 36-14 υπέρ του νομοσχεδίου.

Η Αμερικανική Εθνική Ένωση Όπλων, ξετρελάθηκε με το νόμο, επειδή κατά τη γνώμη τους, πλέον διασφαλίζεται ότι κάθε πολίτης του Μισισίπι έχει το δικαίωμα να κουβαλάει και να διαχειρίζεται το όπλο του με τον τρόπο που τον εξυπηρετεί.

Οργανώσεις που αγωνίζονται για τον περιορισμό των όπλων στην Αμερική, διαμαρτύρονται καθώς θεωρούν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Μισισίπι διαφωνεί με το μέτρο, και πως αυτό οι κυβερνώντες δεν το έλαβαν καθόλου υπ’ όψιν τους.

Ένα είναι σίγουρο…δεν πάμε καθόλου καλά.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'