Δείτε Όλο το Χρονικό της Τραγωδίας του Τιτανικού λεπτό προς λεπτό (BINTEO)

Στις 15 Απριλίου συμπληρώθηκαν 104 χρόνια από το ναυάγιο του Τιτανικού, τη μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία που έχει σημειωθεί ποτέ εν καιρώ ειρήνης, καθώς 1.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού μετά τη σύγκρουση με παγόβουνο.


Η ιστορία του Τιτανικού έχει εμπνεύσει κατά καιρούς πλήθος καλλιτεχνικών έργων, καθώς εξακολουθεί να προκαλεί το ενδιαφέρον του κόσμου.

Γι' αυτό και μια ομάδα τριών ανδρών δημιούργησαν το σάιτ titanichg.com όπου μπορεί να βρει κανείς πληροφορίες για το ναυάγιο, αλλά και ένα εντυπωσιακό βίντεο που αναπαριστά ψηφιακά, λεπτό προς λεπτό, το πώς συνέβη αυτό: από τη στιγμή που προσέκρουσε στο παγόβουνο μέχρι την ώρα που τα παγωμένα νερά του Ατλαντικού «κατάπιαν» το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο. Ένα βίντεο 2 ωρών, 41 λεπτών και 18 δευτερολέπτων.

Ο Τιτανικός ξεκίνησε το ταξίδι του από το λιμάνι του Σαουθάμπτον της Αγγλίας στις 10 Απριλίου του 1912 με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, το παρθενικό ταξίδι του έμελλε να είναι και το τελευταίο. Από τους 2.224 ανθρώπους που βρίσκονταν στον Τιτανικό, οι 1.500 δεν επέζησαν. Προσέκρουσε στο παγόβουνο στις 23:40 το βράδυ της 14ης Τετάρτης Απριλίου και 2:40 λεπτά μετά βυθίστηκε στα νερά του Ατλαντικού.

Στο κάτω μέρος του βίντεο υπάρχει αναφορά, με βάση την ώρα που συνέβησαν όλα. Το εξίσου συγκλονιστικό είναι πως ακούγεται τόσο ο ήχος της πρόσκρουσης όσο και τα ουρλιαχτά των επιβατών.

Στο βίντεο αναπαρίσταται κάθε στιγμή από την ώρα που το πλοίο προσέκρουσε στο παγόβουνο μέχρι που χάθηκε στα νερά της Αρκτικής.

Στην οθόνη εμφανίζονται και «λεζάντες» με τον ακριβή χρόνο που συνέβη τι κάθε τι, όπως το πότε άρχισε να παίζει η ορχήστρα μέχρι πότε έπεσε η κάθε σωστική λέμβος.




Συνοδευόμενο από ατμοσφαιρικό ήχο, το βίντεο αρχίζει στις 11:39 μμ της 14ης Απριλίου 1912, όταν το πλήρωμα πρόσεξε για πρώτη φορά το μοιραίο παγόβουνο.

Οι δημιουργοί του, σύμφωνα με τη Daily Mail, σχεδιάζουν να το μετατρέψουν και σε παιχνίδι με τίτλο «Titanic Honor & Glory», στο οποίο οι παίκτες θα κάνουν το ταξίδι τους με το καταραμένο πλοίο, όπως αυτό έγινε το 1912. Πάνω στο πλοίο οι παίκτες θα μπορούν να βιώνουν στιγμές του ταξιδιού αλλά και τη βύθισή του, αλληλεπιδρώντας και με ιστορικούς χαρακτήρες.

«Η δημιουργική ομάδα μας αποτελείται από ανθρώπους που μεγάλωσαν με τον απόηχο αυτής της καταστροφής, με σεβασμό σε αυτούς που χάθηκαν και ήθελε να τα δει όλα να αναβιώνουν», αναφέρουν οι δημιουργοί στην ιστοσελίδα τους.

«Θέλουμε όλα να γίνουν σωστά, θέλουμε να αφηγηθούμε τις ιστορίες των επιζώντων και των θυμάτων», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:


Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'