Πανικός στην Πρεμιέρα του 6ου κύκλου του Game of Thrones -ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Η Melisandre αποκάλυψε τον αληθινό εαυτό της και την αληθινή ηλικία της, είναι 412 ετών.
Το Game of Thrones έκανε πρεμιέρα και ο κόσμος παραμιλά για το πρώτο επεισόδιο, που ήταν διαφορετικό από τα σενάρια που είχαμε στο μυαλό μας. Ο πολυαναμενόμενος 6ος κύκλος του Game of Thrones έκανε τη μεγάλη πρεμιέρα στις ΗΠΑ και προκάλεσε πανικό, με τους θαυμαστές να σχολιάζουν ποικιλοτρόπως το νέο επεισόδιο, αποκαλύπτοντας μόνο τα απαραίτητα σ' όσους δεν έχουν προλάβει ακόμα να το δουν.


Το teaser του 6 του κύκλου με τα πρόσωπα των νεκρών



Για να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη ας δούμε που αφήσαμε τους κεντρικούς ήρωες στο τέλος του 5ου κύκλου.

Ο Tyrion Lannister κατέληξε στη Μερίν, όπου το μέλλον του διαγράφεται αβέβαιο, ιδιαίτερα τώρα που η προστάτιδα του Ντενέρις βρίσκεται χαμένη στη γη των Ντορθάκι, όπου την εγκατέλειψε ο Ντρόγκο, ένας από τους δράκους της.

Πίσω, στο King’s Landing, η ατιμασμένη Σέρσεϊ αφού διέσχισε ολόκληρη την πόλη γυμνή, μέχρι το παλάτι της, και εξευτελίστηκε δεν ξέρει τα νέα που της φέρνει ο αγαπημένος της αδελφός Τζέιμι, σχετικά με το τον τραγικό θάνατο της κόρης τους.

Στο στρατόπεδο των Σταρκ, ξέρουμε ότι το τελευταίο πλάνο κλείνει με τον Τζον Σνόου νεκρό πάνω στο χιόνι, μετά την προδοσία των συντρόφων του. Από την άλλη η Σάνσα κατάφερε να το σκάσει από το παλάτι και η Άρια έμεινε τυφλή. Παράλληλα, η τύχη του Μπράν συνεχίζει να αγνοείται και περιμένουμε αυτή τη σεζόν να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της σειράς.

Η συνέχεια της σειράς, προβλέπεται περισσότερο από ενδιαφέρουσα, ιδιαίτερα μετά τις πρώτες αποκαλύψεις που ακολούθησαν στο πρώτο επεισόδιο, με τίτλο "The Red Woman".

Από τον τίτλο και μόνο κατανοούμε ότι η Melisandre, η μάγισσα που έπεισε τον Στάνις ότι είναι η μετενσάρκωση του θρυλικού πολεμιστή Azor Ahai, δηλαδή ο άνθρωπος που θα κατάφερνε να τους κερδίσει όλους. Στο τέλος του 5ου κύκλου, είδαμε ότι το μόνο που κατάφερε ήταν να χάσει τα πάντα, όπως και την κόρη του την οποία είχε διατάξει ο ίδιος να κάψουν μερικά επεισόδια νωρίτερα.

~ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS!~


Το πρώτο επεισόδιο λοιπόν, προκάλεσε φρενίτιδα στους θαυμαστές για τους παρακάτω λόγους:



1. Η Melisandre αποκάλυψε τον αληθινό εαυτό της και την αληθινή ηλικία της. Είναι 412 ετών όπως προκύπτει από αναφορές σε προηγούμενα επεισόδια. Έβγαλε το περιδέραιο και φάνηκε η αληθινή της ηλικία. Αλλά ενώ στα διπλανά δωμάτια ο Σερ Ντάβος και οι πιστοί στον νεκρό Jon Snow άντρες βρίσκονται υπό την πολιορκία των προδοτών και του Thorne, η Melisandre πέφτει για ύπνο βγάζοντας το μαγικό περιδέραιο που της έδινε την νεότητα, με αποτέλεσμα να φανεί η αληθινή της ηλικία. Η άποψη μου είναι ότι αυτό το κάνει γιατί επιχειρεί να αυτοκτονήσει καθώς ο θάνατος της μόνο θα φέρει πίσω τον Jon Snow.

Γνωρίζουμε ότι αυτή η γυναίκα έχει σημαντικές δυνάμεις, μην ξεχνάμε ότι στον 2ο κύκλο, γέννησε ένα "δολοφονικό" φάντασμα, το μέχρι που μπορεί να φτάσει και πως θα χρησιμοποιήσει αυτές τις δυνάμεις θα αποτελέσει, σίγουρα, έκπληξη.

2. Η χαμένη Ντενέρις βρίσκεται σε δύσκολη θέση και φυλακισμένη, το πως θα καταφέρει να γλυτώσει αποτελεί μεγάλο μυστήριο. Παράλληλα, τη βλέπουμε να απομακρύνεται διαρκώς από τον ρόλο κλειδί, που όλοι περιμένουν να παίξει.

3. Η τυφλή Άρια παραμένει εγκλωβισμένη και ετοιμάζεται να υποστεί ακόμη μια εκπαίδευση και το ερώτημα είναι γιατί εκπαιδεύεται τόσο σκληρά, τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια;

4. Η Lena Headey έδωσε μια από τις καλύτερες ερμηνείες ως Σέρσεϊ, που έχουμε δει στη σειρά, όταν έμαθε για τον θάνατο της αγαπημένης της κόρης Myrcella. Γεγονός που την έκανε να ανασυντάξει της δυνάμεις της και να γίνει ακόμη πιο αδίστακτη απέναντι στους εχθρούς της... ναι η καμπάνα χτυπά για την Margaery.

5. Η Σάνσα Στάρκ ύψωσε το ανάστημά της για τα καλά, τώρα κανένας Ράμσεϊ δεν μπορεί να την εγκλωβίσει, να την επιστρέψει στην φυλακή, που κάποτε ήταν σπίτι της και να της κάνει τη ζωή της κόλαση. Ιδιαίτερα, τώρα που έχει στο πλευρό την Μπριέν.

Πιστοί του Game of Thrones την ερχόμενη Κυριακή πιθανότατα ανασταίνεται ο Jon Snow... μέρα που συμπίπτει με το Ορθόδοξο Πάσχα, τυχαίο; δεν νομίζω.

*Αν δεν με πιστεύετε για την ηλικία της Melisandre κάντε μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο στα αγγλικά.

Αόρατα Γεγονότα

Μαρία Γεωργοακοπούλου για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'