Αποκάλυψη Προβόπουλου: «Το 2008 αποκρύψαμε έκθεση του ΔΝΤ που ανέφερε το χρέος στο 800% του ΑΕΠ»

Τον Μάιο 2008 ο Μπόμπ Τράα, πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα, είχε συντάξει έκθεση για την ελληνική οικονομία, στην οποίαν αναφερόταν πως το δημόσιο χρέος θα ξεπερνούσε το 800% του ΑΕΠ, αλλά απεκρύβη.


Την αποκάλυψη έκανε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος σημείωσε: «Τον παρακαλέσαμε να μη το δημοσιεύσει γιατί θα γινόταν χαμός». Ο Προβόπουλος δεν διευκρίνησε ποιοι ήταν εκείνοι που απέκρυψαν την έκθεση, αλλά πρόσθεσε: «Αυτή πάντως ήταν η πραγματικότητα και κάνανε ότι δεν την έβλεπαν».

Σχετικά με το χρέος 800% του ΑΕΠ σημειώνεται πως σε αυτό συνυπολογιζόταν και αναλογιστικό χρέος των ασφαλιστικών ταμείων που ήταν της τάξης του 400% του ΑΕΠ.

Ο Προβόπουλος, από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), άσκησε δριμεία κριτική στο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από την αρχή της κρίσης, τονίζοντας πως ήταν «τελείως λάθος».

Περιγράφοντας την κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, έκανε λόγο για ένα «ναρκοπέδιο στο οποίο έχουμε κολλήσει», ενώ αναφερόμενος στο πως φτάσαμε στην κρίση τόνισε πως «πέσαμε στα βράχια, καθώς η Ελλάδα ακολούθησε λανθασμένες πολιτικές από τη στιγμή που εισήλθε στην Ευρωζώνη». «Αν είχαν γίνει οι διαρθρωτικές  αλλαγές η Ελλάδα θα είχε βγει από την ύφεση σε διάστημα 2-3 ετών και με πολύ μικρότερες απώλειες για το ΑΠΕ», υποστήριξε.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'