Αφιέρωμα: Οι Εκατομμυριούχοι |Το Καρτέλ του Μεντεγίν -Ο George Jung

Ο George Jacob Jung είναι επίσης γνωστός και ως George Jung ή Boston George είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Η περιουσία του αποτιμάται στα 10 εκατομμύρια δολάρια καθαρά. Τα χρήματα τα κέρδισε από το εμπόριο κοκαΐνης στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ του 1970 και του 1980. Ήταν μέλος του Καρτέλ του Μεντεγίν, που ήταν υπεύθυνο για το τεράστιο λαθρεμπόριο κοκαΐνης στις ΗΠΑ. Το Καρτέλ του Μεντεγίν ήταν υπεύθυνο για το 89% της λαθραίας κοκαΐνης. Η σχέση του Jung με την κοκαΐνη και οι ικανότητες του προέρχονται από τις ημέρες του στην Κολομβία.


Ο Jung γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου 1942. στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης. Οι γονείς του ήταν ο Frederick και η Ermine Jung και μεγάλωσε στο Weymouth, της Μασαχουσέτης. Δεν ήταν ποτέ πάρα πολύ καλός στις σπουδές, αλλά ήταν πάντα ένα αστέρι του αμερικάνικου φουτμπολ και επρόκειτο για έναν φυσικό ηγέτη.

Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο του Weymouth το 1961 και στη συνέχεια πήγε στο Πανεπιστήμιο του Νότιου Μισισιπή. Εκεί άρχισε να μελετά τη διαφήμιση, αλλά ποτέ δεν προχώρησε, καθώς ο ίδιος άρχισε να χρησιμοποιεί και να πουλά μαριχουάνα. Το 1967, με τον φίλο του, τον Philip Eugene Sadler, ο Yung άρχισε να επωφελείται από το λαθρεμπόριο κάνναβης που αγόρασε στην Καλιφόρνια. To πούλησε στη Νέα Αγγλία. Χρησιμοποιούσε ακόμη την αεροσυνοδό φίλη του για να μεταφέρει ναρκωτικά στην βαλίτσα της. Ο George Jung άρχισε να μεταφέρει ναρκωτικά με πτήσεις δικές του από το Puerto Vallarta, του Μεξικού, χρησιμοποιώντας κλεμμένα αεροπλάνα από τα ιδιωτικά αεροδρόμια στο Αρκωτήριο Cod. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του κέρδιζαν σχεδόν 250.000 δολάρια το μήνα.

Το 1974 συνελήφθη για λαθρεμπόριο 660 κιλών μαριχουάνας στο Σικάγο. Ο Jung επρόκειτο να συναντήσει κάποιον σύνδεσμο που θα έπαιρνε τη μαριχουάνα από αυτόν. Έμενε στο Playboy Club κατά τη διάρκεια της σύλληψης. η ποινή του μειώθηκε αφού ο ίδιος έφτασε σε συμφωνία με το δικαστή. Εστάλη σε ομοσπονδιακή φυλακή στο Danbury του Κονέκτικατ.

Κύπρος: Τους κέρασαν στο γάμο λουκούμια με κοκαΐνη
Ενέργεια-speed-στο Τρίτο Ράιχ: Μεθαμφεταμίνη (pervitin) - Χρήση της και μια ιστορία ναρκωτικών (3)

Αφέθηκε ελεύθερος τον Ιούνιο του 2014 σε ηλικία 71 ετών,
πέντε μήνες νωρίτερα καθώς επρόκειτο να αποφυλακιστεί τον Νοέμβριο του ίδιου έτους
Στην φυλακή συγκελίτης του Jung ήταν ο Carlos Lehder Rivas, ένας νεαρός Γερμανοκολομβιανός που έμπασε τον Jung στο Καρτέλ του Μεντεγίν Καρτέλ. Σε αντάλλαγμα, ο Jung δίδαξε Lehder πώς να περνάει λαθραία. Όταν αποφυλακίστηκαν ο Jung και ο Lehder, έκαναν μαζί επιχείρηση. Το σχέδιό τους ήταν να βάζουν από αέρος (με πτήσεις) στις ΗΠΑ, εκατοντάδες κιλά κοκαΐνης από το κολομβιανό ράντσο του Pablo Escobar, και ο σύνδεσμος του Yung στην Καλιφόρνια, ο Richard Barile, θα τα παραλάμβανε από εκεί. Ο Jung είχε έναν άνδρα για ασφάλεια που τον συνόδευε στις ανταλλαγές, όπου ο Jung έδινε στον άνθρωπο τα κλειδιά για ένα αυτοκίνητο και το μισό της κοκαΐνης, και μετά έφευγε. Μια ή δύο ημέρες αργότερα, συναντιόνταν και πάλι και αντάλλασσαν τα κλειδιά για τα αυτοκίνητα.


Το 1994 συνελήφθη 800 κιλά κοκαΐνης στο Κάνσας και ομολόγησε την ενοχή του για τρεις κατηγορίες για συνωμοσία και τελικά καταδικάστηκε σε 70 χρόνια φυλάκισης.

Ωστόσο η ποινή του μειώθηκε κατά σχεδόν 20 χρόνια αφού κατέθεσε εναντίον του πρώην συνεργάτη του Carlos Lehder.

Το 2001 έγινε μια βιογραφική ταινία του και ονομάστηκε "Blow", με πρωταγωνιστή τον Johnny Depp.


Αφέθηκε ελεύθερος τον Ιούνιο του 2014 σε ηλικία 71 ετών, πέντε μήνες νωρίτερα καθώς επρόκειτο να αποφυλακιστεί τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Σύνταξη- Επιμέλεια Περικλής Παπαδόπουλος για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.
DMCA.com Protection Status Άδεια Creative Commons

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'