Αγνοείται ο Ιαπωνικός δορυφόρος ακτίνων-Χ

Ομάδα επείγουσας δράσης συνέστησε η Ιαπωνική Αεροδιαστημική Υπηρεσία Εξερεύνησης (JAXA) προκειμένου να σώσει τον δορυφόρο ακτίνων-Χ «Χιτόμι» (ASTRO-H).


Η Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έχασε την επαφή με τον υπερσύγχρονο δορυφόρο της ο οποίος είχε εκτοξευθεί στο διάστημα στις 17 Φεβρουρίου 2016 αλλά προς το παρόν, η εταιρεία δεν είναι σε θέση να βεβαιώσει ποια είναι η κατάσταση του δορυφόρου και αν έχει καταστραφεί ή αν θα μπορούσε να αποκατασταθεί τυχόν βλάβη του.

Στο παρελθόν η JAXA έχει σώσει διαστημικές αποστολές που αντιμετώπισαν προβλήματα, με πιο πρόσφατη περίπτωση το σκάφος «Ακατσούκι» που είχε τεθεί σε τροχιά γύρω από την Αφροδίτη πέρυσι τον Δεκέμβριο, πέντε ολόκληρα χρόνια μετά από μια βλάβη στη μηχανή του.

Νέα επιβεβαίωση για τον «Ένατο Πλανήτη»
Τεχνητή «Αστρική Προβολή» -Επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν τεχνητά σε ανθρώπους την ψευδαίσθηση «τηλεμεταφοράς» αλλά και πως έχουν βγει από το σώμα τους

Όμως το Κοινό Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, που παρακολουθεί τα διαστημικά «σκουπίδια», ανέφερε ότι εντόπισε πέτνε τέτοια στην περιοχή του «Χιτόμι», αν και είναι άγνωστο κατά πόσο αυτά προέρχονται από τον εν λόγω δορυφόρο.

Ο «Χιτόμι», που βρισκόταν στη φάση «τσεκ-άουτ» των συστημάτων του, όταν χάθηκε η επαφή μαζί του, είχε σχεδιαστεί για να μελετήσει διάφορα κοσμικά φαινόμενα (μαύρες τρύπες, ομάδες γαλαξιών, σκοτεινή ύλη κ.α.) με τη βοήθεια των ακτίνων-Χ και τα υψηλής τεχνολογίας όργανά του.

Στην αποστολή του «Χιτόμι» έχουν επίσης συμβάλει η NASA, η ESA και άλλες διαστημικές υπηρεσίες.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'