Δεξιό «ΣΥΡΙΖΑ» ιδρύουν Καρατζαφέρης - Μπαλτάκος

«ΈΘΝ.Ο.Σ.» το πιθανότερο όνομα του νέου πολιτικού φορέα. Καρατζαφέρης πρόεδρος και Μπαλτάκος γραμματέας η αρχική σκέψη. Ποια στελέχη, κινήσεις και κόμματα θα συμμετέχουν. Αντιμνημονιακό και ευρωσκεπτικιστικό το στίγμα του νέου κόμματος. Οι σχέσεις του με ΝΔ και Χρυσή Αυγή.


Έτοιμοι να ανακοινώσουν νέο πολιτικό φορέα είναι οι Γιώργος Καρατζαφέρης και Τάκης Μπαλτάκος, το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου. Η κοινή εμφάνιση των δύο ανδρών χτες στη Θεσσαλονίκη αποτέλεσε στην πραγματικότητα προαναγγελία της ίδρυσης ενός νέου καθαρόαιμου δεξιού κόμματος που θα επιχειρήσει να καλύψει το χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει χαρακτηρίσει το νέο αυτό κόμμα «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς» και αυτό διότι το νέο σχήμα στην πραγματικότητα θα αντιγράψει το οργανωτικό μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου των συνιστωσών. Στο νέο φορέα υπό καινούργια ηγεσία θα υπαχθούν υφιστάμενα κόμματα, κινήσεις, οργανώσεις και στελέχη που θα προέρχονται αποκλειστικά από το χώρο της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να μας πείσει ο υπάρχων ΣΥΡΙΖΑ είναι «της Αριστεράς».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το επικρατέστερο σενάριο για την ονομασία του νέου κόμματος είναι το «Εθνικός Ορθόδοξος Συνασπισμός» (ΕΘΝ.Ο.Σ) ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις αρχικές σκέψεις είναι να ηγηθεί ως πρόεδρος του κόμματος ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ γενικός γραμματέας θα αναλάβει ο Τάκης Μπαλτάκος στο πλαίσιο μιας συλλογικής ηγεσίας.

Δείτε επίσης:
Ιδρύει κόμμα ο Μπαλτάκος -Υποψήφιος αρχηγός ο Φράγκος Φραγκούλης

Η βασική συνιστώσα του νέου αυτού δεξιού κόμματος θα είναι το ΛΑΟΣ από την προεδρία του οποίου θα αποσυρθεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης για να αναλάβει την αρχηγία του «ΕΘΝΟΣ». Εκ των ιδρυτικών οργανώσεων του νέου εγχειρήματος θα είναι και ο «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας» που αποτελείται κατά κύριο λόγο από απόστρατους αξιωματικούς και συμμετείχε στις ευρωεκλογές του 2014. Στους συμμετέχοντες αναμένονται ακόμη στελέχη που αποχώρησαν από τους ΑΝΕΛ όπως η πρώην βουλευτής Σταυρούλα Ξουλίδου, καθώς επίσης η κίνηση «ΡΙΖΕΣ» του, επίσης πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, Βασίλη Καπερνάρου. Στους πρωτεργάτες συγκαταλέγονται ακόμη το «Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα» του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ενώ συζητήσεις γίνονται για τη συμμετοχή του Βύρωνα Πολύδωρα, του Χρήστου Ζώη, του Παναγιώτη Ψωμιάδη κ.α.

Σε ότι αφορά την ιδεολογική ταυτότητα του νέου κόμματος, εκ των πρωτεργατών του εγχειρήματος γίνεται λόγος για ένα δεξιό κόμμα «τύπου Σαρκοζί», ή όπως αυτό των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών ή της Ιταλικής Δεξιάς, καθώς οι πρωταγωνιστές του εγχειρήματος εκτιμούν ότι δεν υπάρχει αντίστοιχος πολιτικός φορέας στην Ελλάδα ενώ υπάρχει πολιτικό κενό, θεωρώντας ότι η ΝΔ δεν μπορεί να εκφράσει αυτό το χώρο. Ως προς το πολιτικό του στίγμα ο νέος φορέας αναμένεται να τοποθετηθεί στο χώρο του αντιμνημονίου και του ευρωσκεπτικισμού. Μάλιστα ο Τάκης Μπαλτάκος φλερτάρει ανοιχτά με την ιδέα του Grexit λέγοντας σε συνομιλητές του ότι «ως πότε η πιο ασθενής οικονομία θα έχει το ίδιο νόμισμα με την πιο ισχυρή οικονομία της Ευρώπης;».

Στις προθέσεις των ιδρυτών του νέου δεξιού κόμματος είναι να ενταχθούν από όμορους χώρους στους οποίους συμπεριλαμβάνονται από τη ΝΔ μέχρι τη Χρυσή Αυγή, μόνο όσα στελέχη έχουν διαγραφεί, ή έχουν αποχωρήσει και το έχουν δηλώσει δημόσια ως την μέρα της ίδρυσης του –κατά πάσα πιθανότητα- Εθνικού Ορθόδοξου Συνασπισμού. Στο πλαίσιο αυτό δεν θεωρείται απίθανο στο νέο κόμμα να προσχωρήσει και ο Φαήλος Κρανιδιώτης που διεγράφη προ ημερών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις αναρτήσεις του στο Facebook με τις οποίες απειλούσε με «Γουδί» κυβερνητικά στελέχη. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στη δήλωσή του για τη διαγραφή του Φαήλου Κρανιδιώτη είχε υπονοήσει ότι ουσιαστικά ο κ. Κρανιδιώτης επεδίωξε τη διαγραφή του ώστε να βρεθεί στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή εκτός ΝΔ.


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'