Αυτοί είναι οι δυο Ύποπτοι Τρομοκράτες -Έρευνες σε κατοικίες στην περιοχή των Βρυξελλών -Εκκενώθηκαν τα ανάκτορα

Δύο ύποπτοι τρομοκράτες, που έχουν κατονομαστεί από τη βελγική αστυνομία ως συνεργοί των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών για τις σημερινές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.


Πρόκειται για τους Najim Laachraoui και Mohamed Abrini, συνεργούς του Σαλάχ Αμπντεσλάμ και υπόπτους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

O Najim Laachraoui και ο Mohamed Abrini εξακολουθούν να αναζητούνται μετά τις επιδρομές της αστυνομίας που οδήγησαν στη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Μια εκδοχή τούς θέλει να βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες, με την υπόθεση ότι η ανάκριση του Αμπντεσλάμ από την αστυνομία θα δώσει στοιχεία για το πού βρίσκονται.

Ο Laachraoui είναι ένας 24χρονος Σύρος, που φέρεται να έφυγε για την Συρία τον Φλεβάρη του 2013 και επέστρεψε στην Ευρώπη με το ψεύτικο όνομα Soutane Kayal, το οποίο χρησιμοποίησε για να φτάσει στην Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο, μαζί με τον Αμπντεσλάμ.

Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι το DNA του Laachraoui έχει εντοπιστεί σε αρκετές ζώνες με εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις του Νοέμβρη στο Παρίσι. Το DNA του βρέθηκε επίσης και κατά τη διάρκεια ερευνών στη βελγική πόλη Auvelais και στο προάστιο των Βρυξελλών Schaerbeek.

Ο Mohamed Abrini, ένας 30χρονος με Βελγική υπηκοότητα και καταγωγή από το Μαρόκο, σύμφωνα με μαρτυρίες είχε συναντήσει τον Αμπντεσλάμ που ήταν παιδικός του φίλος, λίγο πριν τις επιθέσεις του περασμένου Νοέμβρη.

Σύμφωνα με την Telegraph εμφανίζεται σε βίντεο σε ένα βενζινάδικο στο δρόμο για το Παρίσι, να οδηγεί ένα Renault Clio που χρησιμοποιήθηκε δύο μέρες πριν στο μακελειό του Παρισιού που κόστισε τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Ο Abrini στη συνέχεια ταξίδεψε στο Παρίσι με το κομβόι των ένοπλων αντρών και των βομβιστών. Τις ημέρες που προηγήθηκαν της επίθεσης εθεάθη σε υλικό από κάμερες ασφαλείας σε ένα πρατήριο καυσίμων στη βόρεια Γαλλία να αγοράζει αναψυκτικά παρέα με τον Αμπντεσλάμ και να βρίσκεται στο τιμόνι του νοικιασμένου μαύρου Clio που αργότερα χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις.

Τα ίχνη του χάνονται τη μέρα πριν την επίθεση στο Παρίσι και ο ακριβής ρόλος του μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος. Σύμφωνα με συγγενείς του πάντως τη νύχτα των επιθέσεων βρισκόταν στις Βρυξέλλες.

Στην εφηβεία του ήταν μαθητευόμενος οξυγονοκολλητής, και πιστεύεται ότι μπλέχτηκε με ριζοσπαστικούς κύκλους στα 18 του χρόνια. Έχει κατηγορηθεί για μικροεγκλήματα και γαι εγκλήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά.

Το 2014 ο μικρότερος αδερφός του, ο 20χρονος Σουλεϊμάν, πέθανε στη Συρία ενώ μαχόταν γαι την ισλαμική πολιτοφυλακή υπό τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ που ήταν ο εγκέφαλος της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.

Λέγεται ότι ένα χρόνο πριν την επίθεση είχε ταξιδέψει στη Συρία και είχε επισκεφθεί το Μπέρμιγχαμ, όπου οι βομβιστές του Παρισού πιστεύεται ότι είχαν διασυνδέσεις.

Εκκενώθηκε και το μετρό του Παρισιού
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία και Γαλλία
Πανικός στην Ευρώπη: Κλείνουν τα σύνορα Ολλανδίας-Βελγίου (ΒΙΝΤΕΟ)
Γενικός Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη: Έλεγχοι στα σύνορα -Αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς
H Eurostar ματαίωσε τα δρομολόγια των τρένων από και προς τις Βρυξέλλες
Ακυρώνει όλες τις πτήσεις της προς Βρυξέλλες η Aegean
Για εκρήξεις που «διαπερνούσαν το σώμα» μιλούν οι πρώτοι μάρτυρες
Τρόμος στις Βρυξέλλες: Εκρήξεις σε αεροδρόμιο και Μετρό -Δεκάδες οι νεκροί (σοκαριστικές ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)


Έρευνες γίνονται αυτήν την ώρα σε σπίτια στην περιοχή των Βρυξελλών μετά τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα, η μία στο αεροδρόμιο και η άλλη σε σταθμό του μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, προκαλώντας, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής τον θάνατο 35 ανθρώπων, σύμφωνα με μήνυμα στο Twitter από το δημόσιο δίκτυο RTBF.


Παράλληλα η βελγική δικαιοσύνη ζήτησε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μη μεταδίδουν πληροφορίες όσον αφορά την έρευνα που διεξάγεται αυτήν την ώρα για τις δύο επιθέσεις.

Το δίκτυο πρόσθεσε ότι το παλάτι στο κέντρο των Βρυξελλών εκκενώθηκε μετά τις βομβιστικές επιθέσεις και ότι ο Βασιλιάς Φίλιππος και η Βασίλισσα Ματθίλδη έχουν συγκλονιστεί.

Ωστόσο το δίκτυο δεν διευκρίνισε αν το βασιλικό ζεύγος βρισκόταν σήμερα στο παλάτι στις Βρυξέλλες, καθώς σημείωσε ότι προς το παρόν δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με τα ανάκτορα για κάποιο σχόλιο.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'