Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ εναντίον Χόκινγκ: «Έχει σύγχυση, είναι συμπλεγματικός λόγω της σωματικής δυστυχίας!»

Ίσως δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά αυτό που έκανε ο γνωστός για τις... αιρετικές αλλά άκρως συντηρητικές απόψεις του Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ. Ο μητροπολίτης σε επιστολή του επιτίθεται με απίστευτους χαρακτηρισμούς κατά του σπουδαίου καθηγητή Μαθηματικών, Στίβεν Χόκινγκ και του «απαντά» για τις απόψεις που έχει σχετικά με αν υπάρχει θεός ή όχι.

Στίβεν Χόκινγκ: Ο παράδεισος και η μετά θάνατον ζωή είναι παραμύθια για μικρά παιδιά

Πρόσφατα ο Χόκινγκ, γνωστός και για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που έχει αλλά που ποτέ δεν τον εμπόδισαν να γίνει ένας κορυφαίος επιστήμονας, είχε πει ότι βάσει των θεωριών του. Ο Σεραφείμ επιχειρεί να απαντήσει στις επιστημονικές θεωρίες του Χόκινγκ αλλά προκαλεί με το να χρησιμοποιεί την παραπληγία του επιστήμονα: «Με αφορμή τον συνεχιζόμενο θόρυβο που έχει προκαλέσει διεθνώς η κυκλοφόρησις του τελευταίου βιβλίου του παραπληγικού Βρετανού αστροφυσικού Stephen Hawking...», σημειώνει στην αρχή της ανακοίνωσής του ο Σεραφείμ, ο οποίος στη συνέχεια αφιερώνει ολόκληρη παράγραφο στο πρόβλημα της υγείας του Χόκινγκ.
«Ο συγκεκριμένος παραπληγικός Βρετανός επιστήμων είναι απολύτως συμπαθής ιδιαιτέρως διότι ευρίσκεται εις μίαν δραματικήν κατάστασιν υγείας απεικονιζομένην εις δημοσιευθέντα φωτογραφικά στιγμιότυπα, απολύτως καθηλωμένος και επικοινωνών με ηλεκτρονικήν φωνήν, που επιφέρει την κατανόησιν διά την συμπλεγματικότητα και τραγικότητα των απόψεών του που αδίκως βεβαίως ενοχοποιούν ουσία τον Τρισάγιον Θεόν διά την δυσχερεστάτην θέσιν της υγείας του...», υποστηρίζει ο Ιεράρχης.


Η απίστευτη επιστολή του Σεραφείμ καταλήγει μάλιστα: «το ελαφρυντικό της συγχύσεως του νοός του, από την αφόρητο σωματική δυστυχία του»!

Στίβεν Χώκινγκ: Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει θεός (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στίβεν Χόκινγκ είχε πει πρόσφατα: «Ήταν φυσικό να πιστεύουμε στο Θεό για όσον καιρό δεν είχαμε αναπτύξει τις επιστήμες», εξηγεί στο σχετικό βίντεο.
«Όταν έγραφα στο Χρονικό του Χρόνου πως επιτυγχάνοντας μια ενοποιημένη θεωρία των φυσικών νόμων, οι επιστήμονες θα μπουν στο μυαλό του Θεού, εννοούσα πως θα γνωρίσουν όλα όσα θα γνώριζε και ο Θεός, αν υπήρχε. Όμως κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει. Είμαι άθεος», επεσήμανε.

Φυσικά ο διάσημος φυσικός εξακολουθεί να έχει άγνοια τόσο για τις απόψεις του Σεραφείμ όσο και για τον ίδιο.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'