Ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση και πετρέλαιο «γκρέμισαν» τα χρηματιστήρια -Με πτώση και η Αθήνα

Με τις χειρότερες επιδόσεις από το 1994 ξεκίνησε τη νέα χρονιά το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ μέσα σε έντονες ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική ύφεση και την πτώση των τιμών του πετρελαίου που έπεσαν κάτω από τα 27 δολάρια το βαρέλι.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε πτωτική πορεία.

Κινδυνεύει με χρεοκοπία η Deutsche Bank; Καταρρέει με πάταγο: Σε ελεύθερη πτώση οι μετοχές της, «δεν ανησυχεί» ο Σόιμπλε

«Δεν μπορείς να αποφύγεις την πτώση αυτή τη στιγμή» αναφέρει στο πρακτορείο στέλεχος χρηματιστηριακής καθώς όπως τονίζει «είναι έντονες οι ανησυχίες για τις τιμές του πετρελαίου και την παγκόσμια ύφεση». Επίσης όπως προσθέτει η εικόνα του Χονγκ Κονγκ σαν μητροπολιτική πόλη, επλήγη σοβαρά από τα πρόσφατα επεισόδια στην πόλη».

Οι μεγάλες απώλειες στο χρηματιστήριο του Χόνγκ Κονγκ στην πρώτη συνεδρίαση για το νέο χρόνο που έφθασαν το 3.85% μετέφερε τη νευρικότητα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που άνοιξαν με σοβαρές απώλειες. Το Λονδίνο και η Φρανκφούρτη καταγράφουν απώλειες μεγαλύτερες του 2% και το Παρίσι άνοιξε με πτώση 3%.

Απώλειες καταγράφονται και στην Αθήνα όπου στις 14.05 ο γενικός δείκτης κατέγραφε απώλειες της τάξεως των 4,86% ποσοστιαίων μονάδων.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'