Τσόμσκι: «Ο Ερντογάν ακολουθεί επικίνδυνα κατασταλτικές πολιτικές κατά του τουρκικού και του κουρδικού λαού στην Τουρκία»

Ο διάσημος Αμερικανός γλωσσολόγος, φιλόσοφος και πολιτικός ακτιβιστής κ. Νόαμ Τσόμσκι επέκρινε τον Τούρκο πρόεδρο κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι ακολουθεί «επικίνδυνα κατασταλτικές πολιτικές κατά του τουρκικού και του κουρδικού λαού στην Τουρκία».


 «Οι πολιτικές τoυ (σ.σ Ερντογάν) κινούνται σε μια επικίνδυνη κατεύθυνση, προς την σκληρή καταστολή και την αύξηση του αυταρχισμού», δήλωσε ο Τσόμσκι στο πρακτορείο ειδήσεων Cihan.

Σύμφωνα με το vima.gr, που παραθέτει τις δηλώσεις Τσόμσκι, ο Ερντογάν έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις από δημοκρατικούς κύκλους τόσο στην Τουρκία όσο και στο εξωτερικό για τον περιορισμό των ατομικών ελευθεριών και την φίμωση των διαφωνούντων.

Νόαμ Τσόμσκι: H Ελλάδα θα διαλυθεί! -Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα

Ο Τσόμσκι είπε ότι «στα πρώτα χρόνια του αιώνα μας, φάνηκε ότι ο Ερντογάν κινούσε την Τουρκία προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης διαφάνειας και της δημοκρατίας, αλλά αυτή η πορεία αντιστράφηκε λίγα χρόνια αργότερα. Αυτές είναι πολύ θλιβερές και σοβαρές εξελίξεις. Το ίδιο ισχύει και για την αύξηση της καταστολής κατά των Κούρδων, και για τις ενέργειές του στη Συρία».

Οταν ρωτήθηκε για τις πιθανότητες να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στην Τουρκία λόγω της συνεχιζόμενης βίας στα νοτιοανατολικά της χώρας, και των συγκρούσεων μεταξύ των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων και των ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), ο Τσόμσκι είπε πως το «τι θα συμβεί εξαρτάται πάρα πολύ από την βούληση και την επιλογή».

Ο Τσόμσκι ήταν ανάμεσα στους περισσότερους από 1.000 πανεπιστημιακούς που δέχθηκαν προσφάτως πυρά από την τουρκική κυβέρνηση, επειδή υπέγραψαν έκκληση η οποία επικρίνει την απαγόρευση κυκλοφορίας και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας με τον κουρδικό πληθυσμό.

Η έκκληση λέει ότι παραβιάστηκε το δικαίωμα στη ζωή ως αποτέλεσμα αυτών των πρακτικών. Κατηγόρησε το τουρκικό κράτος για «σκόπιμη σφαγή και απέλαση» των Κούρδων και των άλλων κατοίκων της περιοχής, ζήτησε να έχουν πρόσβαση στην περιοχή ανεξάρτητοι Τούρκοι και διεθνείς παρατηρητές, και ζήτησε από την κυβέρνηση να προετοιμάσει τις συνθήκες, ώστε να μπορούν να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις για την ειρήνη.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε στους υπογράφοντες, ο αριθμός των οποίων έχει ξεπεράσει στο μεταξύ τους 4.000, κατηγορώντας τους ότι ενεργούν ως «πέμπτη φάλαγγα» και ότι έχουν την «νοοτροπία της αποικιοκρατίας».

Περικλής Παπαδόπουλος για τα Αόρατα Γεγονότα
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'