"Ελ. Βενιζέλος": Το ακριβότερο αεροδρόμιο της Ευρώπης και η τεράστια ζημιά στην οικονομία

Ακριβότερο κατά 240% σε σχέση με τα ανταγωνιστικά αεροδρόμια Ισπανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Τουρκίας και κατά 350% σε σχέση με τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας είναι το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα να διώχνει τις αεροπορικές εταιρείες και να προξενεί σημαντική οικονομική αιμορραγία στην οικονομία.


Γράφει η Χαρά Αυγερινού
Σχετικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί καταδεικνύουν ότι κάθε επισκέπτης που δεν επιλέγει την Αθήνα ως προορισμό έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια 710 ευρώ για το σύνολο της οικονομίας καθώς επίσης και 250 ευρώ, που δεν βρίσκουν το δρόμο προς τα δημόσια ταμεία.

Τα υψηλά τέλη χρήσης του αεροδρομίου της Αθήνας, αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για πολλές αεροπορικές εταιρείες οι οποίες είτε επιλέγουν να μην έρθουν στον ΔΑΑ (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών), είτε διακόπτουν πτήσεις ή απλώς περιορίζουν συχνότητες.

Ενδεικτικά, τα τέλη χρεώσεων του «Ελ. Βενιζέλος» ανά πτήση ανέρχονταν σε 4.165 ευρώ (για αεροσκάφος A320 με 100 επιβάτες), έναντι μόλις 1.635 ευρώ που κοστίζει αντιστοίχως στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της γειτονικής Κωνσταντινούπολης. Έχει υπολογιστεί ότι το «Ελ. Βενιζέλος» είναι ακριβότερο κατά 240% σε σχέση με αεροδρόμια Ισπανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Τουρκίας και κατά 350% σε σχέση με τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας. Οι εταιρείες που έχουν επιλέξει ως βάση των ΔΑΑ καλούνται να καταβάλλουν εισφορές προς το κράτος που ανέρχονται στο 42%, ενώ για τα περιφερειακά αεροδρόμια δεν ξεπερνούν το 12%.

Βασική πηγή εκτόξευσης του κόστους χρήσης του ΔΑΑ είναι οι όροι παραχώρησης που προβλέπονται στη σύμβαση του ΔΑΑ με την διαχειρίστρια εταιρεία. Το ελληνικό κράτος φαίνεται ότι έβαλε τρικλοποδιά στον εαυτό του, όταν περιόρισε την χρονική διάρκειας της αρχικής σύμβασης, που είχε υπογραφεί επί υπουργίας Στέφανου Μάνου το 1993 και προέβλεπε εκμετάλλευση του αεροδρομίου από τον ιδιώτη για 50 χρόνια (45 χρόνια λειτουργίας).

Ένα χρόνο αργότερα ο Κώστας Λαλιώτης περιόρισε τον ορίζοντα απόσβεσης της επένδυσης στα 30 έτη (25 χρόνια λειτουργίας) απογειώνοντας ουσιαστικά το κόστος λειτουργίας του «Ελ. Βενιζέλος».
Αποτέλεσμα της σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ Δημοσίου και εταιρείας εκμετάλλευσης είναι το κράτος να εισπράττει το 78% των άμεσων εσόδων του αεροδρομίου, εντός και εκτός ισολογισμού.

Πώς θα μπορούσε να περιοριστεί το κόστος χρήσης του ΔΑΑ;

Ενδεχόμενη παράταση της σύμβασης αποτελεί την ιδανική συγκυρία βελτίωσης των όρων, ώστε να μπορεί και η εταιρεία εκμετάλλευσης να περιορίσει τις χρεώσεις του αεροδρομίου προσελκύοντας νέους αεροπορικούς παίκτες, προσφέροντας καλύτερες τιμές. Μπορεί η διοίκηση του αεροδρομίου να προχωρά σε πακέτα προσφορών για νέες αεροπορικές εταιρείες με εκπτώσεις σε τέλη προσγείωσης και στάθμευσης, ωστόσο οι διευκολύνσεις αυτές δεν επαρκούν.

Χαρακτηριστική μάλιστα είναι και η πρόσφατη δήλωση υποψήφιων επενδυτών για τον ΔΑΑ, της κινεζικής κοινοπραξίας που αποτελείται από τη Friedmann Pacific Asset Management Ltd (FPAM) και τη Shenzhen Airport, ότι ο ΔΑΑ έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης καθώς δεν έχει εξαντλήσει την χωρητικότητά του.

Την ίδια στιγμή ακόμη και η έλευση της χαμηλού κόστους Ryanair, η οποία μέχρι πρότινος αρνούνταν να προσεγγίσει τον ΔΑΑ λόγω υψηλού κόστους, έχει και αυτή μια δεύτερη ανάγνωση.
Η Ryanair καθυστέρησε ιδιαίτερα να μην συνάψει τη σχετική συμφωνία με τον ΔΑΑ, «αναμένοντας κάτι... καλύτερο», όπως δήλωσε στο Reporter ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair, κ. Ντέιβιντ Ο' Μπράιεν. Επισημαίνει μάλιστα ο κ. Ο' Μπράιεν ότι προτίθεται «να αυξήσει τις συχνότητες των πτήσεών του σε περίπτωση ο ΔΑΑ μας κάνει μια καλύτερη προσφορά».

Το όφελος από τη μείωση των τελών χρήσης

Παλαιότερες μελέτες (πριν τον περιορισμό της αεροπορικής κίνησης) ήθελαν μια μείωση κατά 50% των τελών χρήσης του αεροδρομίου να οδηγεί σε 20% αύξηση της κίνησης εσωτερικού τους πρώτους 18 μήνες, παρά το γεγονός ότι το κόστος θα ήταν κατά 180% υψηλότερο από αυτό των περιφερειακών αεροδρομίων. Αποτέλεσμα θα ήταν η αύξηση του αριθμού επισκεπτών κατά 800.000 ενώ το Δημόσιο θα ενίσχυε τα έμμεσα έσοδά του κατά 200 εκατ. ευρώ με την μείωση των άμεσων εισφορών να περιορίζεται στα 55 εκατ. ευρώ.

Αόρατα Γεγονότα

Και για την αντιγραφή Μαρία Γεωργακοπούλου από το reporter.gr

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις