Άνθιμος: «Ακυρώσαμε ΕΝΦΙΑ 500.000 ευρώ για τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης»

Στην αποκάλυψη ότι η μητρόπολη Θεσσαλονίκης δεν θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ ύψους 500.000 ευρώ για κτήριο της προχώρησε ο μητροπολίτης Άνθιμος.


Μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο Άνθιμος ανέφερε πως κατάφερε να ακυρώσει την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, που ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ, για το κτίριο της μητρόπολης.

Ισχυρίστηκε δε ότι η Εκκλησία και συγκεκριμένα η μητρόπολη Θεσσαλονίκης «δεν έχει περιουσία». «Ποια περιουσία; εμείς δεν έχουμε περιουσία. Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης δεν έχει περιουσία να δώσει, ούτε ένα τετραγωνικό», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι «το μεγαλύτερο έσοδο είναι από το κεράκι που ανάβουν οι πιστοί».

Σκηνικό του The Walking Dead έγινε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης εν όψει της νέας σεζόν (ΦΩΤΟ)
Ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία η Εκκλησία της Ελλάδας

Προσφυγικό: Να βοηθήσουμε μεν, αλλά…

Αναφορικά με το προσφυγικό είπε ότι «το χρέος μας είναι ότι πρέπει να βοηθήσουμε, αλλά μέχρι εκεί που μπορούμε, μέχρι εκεί που δεν αρχίζει να αμφισβητούνται τα δικαιώματα ή ο τρόπος χρήσεως των περιουσιακών στοιχείων από κάθε άνθρωπο».

«Θέλει το πράγμα κάποια προσοχή σε ό,τι αφορά την προσπάθεια του κράτους να εξυπηρετήσει σε όλες τις περιοχές της χώρας τους ανθρώπους αυτούς», είπε, ενώ σημείωσε ότι η διευθέτηση του ζητήματος των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα δημιουργεί αναταραχή και αρνητισμό στους κατοίκους.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'