Τα χταπόδια είναι εξωγήινα σύμφωνα με νέα έρευνα -Είχε δίκιο ο H.P.Lovecraft με τον Κθούλου;


Τελικά ο H.P.Lovecraft επαληθεύεται άλλη μια φορά; Όχι για να σας καταστρέψουμε το όνειρο ή οτιδήποτε άλλο, αλλά τα χταπόδια είναι βασικά «εξωγήινοι» -σύμφωνα με τους επιστήμονες.



Οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα νέο χάρτη του γενετικού κώδικα του χταποδιού που είναι τόσο περίεργος που θα μπορούσε να είναι πραγματικά «εξωγήινο».
Το πρώτο σύνολο της αλληλουχίας του γονιδιώματος κεφαλοπόδων δείχνει ένα εντυπωσιακό επίπεδο πολυπλοκότητας με 33.000 πρωτεΐνες που κωδικοποιούν γονίδια που ταυτοποιήθηκαν - περισσότερα από ότι έχει ο άνθρωπος.


Και σαν να μην έφτανε αυτό, το DNA του χταποδιού αναδιατάσσεται σε υψηλό βαθμό -όπως τα χαρτιά ανακατεύονται και ανασχηματίζονται σε μια τράπουλα, στοίβα χαρτιών -που περιέχει πολλά λεγόμενα «μεταθετά γονίδια» που μπορούν να "πηδούν" γύρω από το γονιδίωμα.

«Το χταπόδι φαίνεται να είναι εντελώς διαφορετικό από όλα τα άλλα ζώα, ακόμη και τα άλλα μαλάκια, με τα οκτώ ελικοειδή χέρια-πόδια του, με μεγάλο εγκέφαλο και ιδιαίτερα έξυπνο με την ικανότητα επίλυσης των προβλημάτων του», δήλωσε ο Αμερικανός ερευνητής Δρ. Clifton Ragsdale, από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ! Χταπόδι εναντίον Βάζου (με βιδωμένο το καπάκι)
Ο μύθος του Κθούλου ίσως δεν είναι τόσο μύθος - Βρέθηκε χταπόδι με ανθρώπινο κεφάλι. Δείτε το απίστευτο βίντεο!!!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Το Πολυμορφικό Χταπόδι Xαμελαίων (ΒΙΝΤΕΟ)
Τα Πλοκάμια του Χταποδιού Κινούνται και ΜεταΘάνατο σαν Ζόμπι -Κάποιοι τα Τρώνε ενώ Κινούνται (ΒΙΝΤΕΟ)
Τι προκάλεσε τον ήχο που συντάραξε τον Ειρηνικό Ωκεανό; (ΒΙΝΤΕΟ)


"Ο αείμνηστος Βρετανός ζωολόγος Martin Wells είπε ότι το χταπόδι είναι εξωγήινο. Με αυτή την έννοια, λοιπόν, η έρευνα μας περιγράφει την πρώτη αλληλουχία του γονιδιώματος από έναν εξωγήινο". 

Οι επιστήμονες εξακρίβωσαν την αλληλουχία του γονιδιώματος του χταποδιού στο είδος Octopus bimaculatus της Καλιφόρνια σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature.


Ανακάλυψαν μοναδικά γενετικά χαρακτηριστικά που είναι πιθανό να έχουν διαδραματίσει βασικό ρόλο στην εξέλιξη χαρακτηριστικών όπως το πολύπλοκο νευρικό σύστημα και το προσαρμοστικό στο περιβάλλον καμουφλάζ.

Η ανάλυση 12 διαφορετικών ιστών αποκάλυψε εκατοντάδες ειδικών γονιδίων στο χταπόδι που δεν έχουν βρεθεί σε κανένα άλλο ζώο, πολλοί από τους οποίους είναι πολύ δραστικοί σε τομείς, όπως ο εγκέφαλος, το δέρμα και οι βεντούζες.


Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το γονιδίωμα στο χταπόδι περιέχει 2,7 δις ζεύγη βάσεων -οι χημικές μονάδες του DNA -με μεγάλα τμήματα επαναλαμβανόμενων αλληλουχιών.
Και παρόλο που το γονιδίωμα είναι ελαφρώς μικρότερο από το ανθρώπινο, είναι γεμάτο με περισσότερα γονίδια.


Οι ανακατατάξεις είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό του πλάσματος, ένα γενετικό make-up. Στα περισσότερα είδη, ομάδες ορισμένων γονιδίων τείνουν να είναι κοντά μεταξύ τους στο μόριο διπλής έλικας του DNA.

Ένα γονίδιο είναι μια περιοχή του DNA που περιέχει τις κωδικοποιημένες οδηγίες για την κατασκευή μιας πρωτεΐνης.

Στο χταπόδι, ωστόσο, δεν υπάρχουν τέτοιες ομάδες γονιδίων με τις σχετικές λειτουργίες. Για παράδειγμα, το γονίδιο Hox -που ελέγχει την ανάπτυξη των σχεδίων του σώματος -είναι συγκεντρωμένο σε σύμπλεγμα σε σχεδόν όλα τα ζώα, αλλά διάσπαρτο σε όλο το γονιδίωμα του χταποδιού.
Ήταν σαν το γονιδίωμα του χταποδιού να έχει «μπει σε μπλέντερ και να ανακατεύτηκε», είπε μια από τους συγγραφείς η Caroline Albertin, επίσης από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Αόρατα Γεγονότα
Σύνταξη- Επιμέλεια Αριστοτέλης Φωκας για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.
DMCA.com Protection Status Άδεια Creative Commons

1 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι εντυπωσιακή η είδηση αυτή, ακόμα και μορφολογικά αν εξετάσει κανείς το χταπόδι η φαντασία εξάπτεται έτσι κι αλλοιώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'