Εξεγέρσεις στη Βραζιλία για την αύξηση των εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς

Εξοργισμένοι οι κάτοικοι του Σάο Πάολο, της μεγαλύτερης πόλης στη Βραζιλία, από τις αυξήσεις των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ξεχύθηκαν στους δρόμους προκαλώντας επεισόδια.


Ο πληθωρισμός στη χώρα έχει ήδη ξεπεράσει το 10% και περισσότεροι από 1,5 εκατ. Βραζιλιάνοι έχασαν τη δουλειά τους από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Νοέμβριο του 2015, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής ολίσθησε βαθύτερα στη χειρότερη ύφεση με την οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη τα τελευταία 25 χρόνια και πλέον.

Την ίδια ώρα η κεντροαριστερή πρόεδρος Ντίλμα Ρουσέφ, η δημοτικότητα της οποίας έχει κατακρημνιστεί λόγω της ύφεσης και της έρευνας για τεράστια σκάνδαλα διαφθοράς στα οποία εμπλέκονται μέλη της κυβερνητικής συμμαχίας, βρίσκεται αντιμέτωπη με διαδικασίες αποπομπής της από τον θώκο στο Κογκρέσο.

Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι στο κέντρο της πόλης, κατέληξε σε επεισόδια, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες, εν μέσω φλεγόμενων σωρών σκουπιδιών.

Σπασμένα παράθυρα λεωφορείων και ζημιές σε υποκαταστήματα τραπεζών είναι ο πρώτος απολογισμός, ενώ δεν έχουν ανακοινωθεί συλλήψεις ή τραυματισμοί.

Αόρατα Γεγονότα
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις