Ρωμαϊκό Σπαθί που βρέθηκε στον Καναδά, έρχεται να αλλάξει την ιστορία (ΦΩΤΟ)

Μια ομάδα ερευνητών ισχυρίζεται ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι ήταν οι πρώτοι μη-ιθαγενείς που επισκέφθηκαν την Αμερική περισσότερα από χίλια χρόνια πριν τον Κολόμβο.


Γνωρίζουμε όλοι από τα μαθήματα ιστορίας του σχολείο μας ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος "ανακάλυψε" το Νέο Κόσμο το 1492. Αυτό φαίνεται να αμφισβητείται ήδη από πολλούς ως επί το πλείστον. Ωστόσο, και πάλι δεν σημαίνει ότι ο Κολόμβος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στην Αμερική. Υπήρχαν άλλοι εξερευνητές που έφθασαν στην ήπειρο πριν από αυτόν και των οποίων τα ονόματα τελικά χάθηκαν στην ιστορία. Και αυτή η πρόσφατη ανακάλυψη προσδίδει περισσότερες αποδείξεις για αυτό.

Γνωρίζουμε όλοι οι αυτόχθονες ιθαγενείς Ινδιάνοι της Αμερικής ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που έζησαν στην Αμερική προτού τελικά κατοικηθεί από έποικους. Και υπάρχει ένα ολόκληρο άρθρο σχετικά με το θέμα θα το αφήσουμε για άλλη μια φορά.

Ορισμένες θεωρίες προτείνουν ότι ο Νέος Κόσμος στην πραγματικότητα «ανακαλύφθηκε» από τους Βίκινγκς, τους Πολυνήσιους και τους Κινέζους οι οποίοι έφθασαν πριν από τον Κολόμβο. Αλλά καμία από αυτές τις θεωρίες δεν είναι τόσο «ριζοσπαστική» όπως η νέα υπόθεση που ισχυρίζεται ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι ήταν οι πρώτοι μη-ιθαγενείς που επισκέφθηκαν την Αμερική περισσότερα από χίλια χρόνια πριν από την «επίσημη» εκδοχή της ανακάλυψης το 1492. Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτόν τον ισχυρισμό -μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλή τον Jovan Hutton Pulitzer ανακάλυψαν [1] ένα ξίφος έξω από το νησί Oak στη Nova Scotia του Καναδά, το οποίο, σύμφωνα με αυτούς, θα μπορούσε να είναι ρωμαϊκής προέλευσης.

Λένε ότι αυτό εύρημα είναι μια ένδειξη ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι έφτασαν στη Βόρεια Αμερική γύρω στον πρώτο αιώνα ή και νωρίτερα. Η ομάδα του Pulitzer έχει μελετήσει το σπαθί με τη βοήθεια ενός αναλυτή XRF, ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν οι αρχαιολόγοι για να αναλύουν τα μέταλλα. Βρήκαν ότι έχει τις ίδιες ηλεκτρικές ιδιότητες, όπως κάποια άλλα ρωμαϊκά αντικείμενα.
"Έχει την ίδια υπογραφή αρσενικού και μολύβδου. Έχουμε τη δυνατότητα να συγκρίνουμε αυτό το σπαθί με κάποιο άλλο σαν αυτό και ταιριάζει. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με ότι έχουμε διδαχθεί", δήλωσε ο Pulitzer στην Boston Standard.

Επιπλέον, ο Pulitzer και η ομάδα του έχουν κάποια περισσότερα επιχειρήματα για να στηρίξουν τον ισχυρισμό τους. Για παράδειγμα, ορισμένες εικόνες σκαλισμένες από τους ανθρώπους Mi'kmaq, μια φυλή ιθαγενών στη Nova Scotia, στους τοίχους των σπηλαίων στην περιοχή φαίνεται να παρουσιάζουν Ρωμαίους λεγεωνάριους να κρατούν σπαθιά, σύμφωνα με την ομάδα.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ''ΑΜΕΡΙΚΗ'' ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΟΛΟΜΒΟ!
Τι γύρευε ο Ηρακλής στην Κελτική και την Αμερικανική Ήπειρο;
Η ΜΙΝΩΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ...ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ..ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Μινωικές αποικίες στην Αμερική και τη Σκανδιναβία
Κρητικό DNA στους Ινδιάνους!
Οι Ινδιάνοι Ναυάχος και η γλώσσα Αθαπάσκαν
H Ινδιάνικη φυλή των Cherokee μιλούσε Ελληνικά και κατάγονται από την Ανατολική Μεσόγειο !
ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ‏
Η..απόκρυφη ιστορία του Ίκαρου!
ENRICO MATTIEVICΗ Οι Αρχαίοι Έλληνες στην Αμερική!!



Υπάρχουν επίσης δύο λαξευμένες πέτρες στο νησί Oak, οι οποίες σύμφωνα με τον Pulitzer, "έχουν μια γλώσσα από το αρχαίο Levant" (την ανατολική Μεσόγειο). Η σύνδεση μεταξύ των Mi'kmaq και του αρχαίου Levant επιβεβαιώνεται και από την ανάλυση του DNA.

"Οι Mi'kmaq φέρουν το σπανιότερο δείκτη DNA στον κόσμο, που προέρχεται από το αρχαίο Levant. Δεν μπορείς να παίζεις με το DNA", δήλωσε ο Πούλιτζερ.

Μεταξύ μερικών άλλων χειροποίητων αντικειμένων που υποστηρίζουν τη θεωρία της ομάδας είναι μια ρωμαϊκή ασπίδα που βρέθηκε στα μέσα του 1800 στη Nova Scotia, μια ρωμαϊκή σφυρίχτρα λεγεωνάριων ανακαλύφθηκε στο Oak Island το 1901 και ένα ρωμαϊκό γλυπτό κεφάλι ανακαλύφθηκε στην Πόλη του Μεξικού το 1933, καθώς και χρυσά νομίσματα της Ρωμαϊκής Καρχηδόνας που βρέθηκαν στην ηπειρωτική χώρα κοντά στο Oak Island.

Ρωμαϊκή ασπίδα 'boss'

Χρυσό νόμισμα της Ρωμαϊκής Καρχηδόνας

Τέλος, ο Pulitzer, λέει ότι η παρουσία "εισβολής" του φυτού γνωστού ως Berberis Vulgaris στο νησί Oak θα μπορούσε επίσης να δείχνει ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι επισκέφθηκαν κάποτε την Αμερική, καθώς το φυτό χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους αρχαίους ναυτικούς ως καρύκευμα για τα τρόφιμα και ως θεραπεία για το σκορβούτο.

Ενώ ο Pulitzer και η ομάδα του είναι αρκετά σίγουροι για την ακρίβεια των ισχυρισμών τους, γενικά οι ιστορικοί τείνουν να απορρίπτουν αυτό το είδος ευρημάτων, λέγοντας ότι αυτά τα ευρήματα θα μπορούσαν να έχουν πέσει από σύγχρονους συλλέκτες. Την ίδια στιγμή, γενικά η επιστήμη φαίνεται να είναι σε θέση να καταρρίψει τη θεωρία του Pulitzer, οπότε το ερώτημα ποιος ήταν τελικά ο πρώτος που ανακάλυψε την Αμερική παραμένει ανοιχτό.

"Το πρόβλημα είναι, ότι για να ξαναγράψεις την ιστορία θα σήμαινε το γράψιμο ξανά κάθε βιβλίου και την αλλαγή των πανεπιστημιακών σπουδών σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι το βάρος. Νομίζω ότι κάθετι που προκαλεί την ιστορία είναι πολύ επικίνδυνο, πολύ επικίνδυνοκαι άκρως πολιτικό. Αλλά νομίζω ότι ο κόσμος έχει ωριμάσει και η ιστορία μπορεί να αναγκάσει την πολιτική να ωριμάσει», κατέληξε ως συμπέρασμα ο Pulitzer.

Βεβαίως ο Pulitzer και η ομάδα του ξεχνούν το πλήθος μινωϊκών ευρυμάτων στον Καναδά και τις Βόρειες ΗΠΑ, όπως και την αποδεδειγμένη πλέον παρουσία τους στην Νορβηγία.
Επίσης δεν θα πρέπει να αγνοηθεί η άποψη ότι οι αρχαίοι Έλληνες πήγαν στην Αμερική και οι μυθολογικές αναφορές επίσης. Θέματα στα οποία έχουμε αναφερθεί πολλάκις.

Σύνταξη-Επιμέλεια Αριστοτέλης Φωκάς για τα Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.aaapf.org/scripts/prodview.asp?idProduct=81
  2. http://investigatinghistory.org/

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.
DMCA.com Protection Status Άδεια Creative Commons

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'