Αρχαία Μαγικά Βιβλία που υπόσχονται Υπερδυνάμεις: Το Βιβλίο του Αβραμέλιν του Μάγου

Γράφτηκε τον 15ο αιώνα, το βιβλίο του Αβραμέλιν του Μάγου είναι ένα από τα πιο γνωστά μυστικιστικά κείμενα όλων των εποχών. Πρόκειται για το έργο του Abraham von Worms, έναν Εβραίο ταξιδιώτη που υποτίθεται ότι συνάντησε τον αινιγματικό μάγο Abramelin κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Αίγυπτο. Με αντάλλαγμα 10 φιορίνια και την υπόσχεση της ευσέβειας, ο Abramelin δώρισε αυτό το χειρόγραφο μαγείας στον Αβραάμ, ο οποίος στη συνέχεια το πέρασε στο γιο του Λάμεχ.


Το τελετουργικό του Αβραμέλιν, που αναφέρεται ως «λειτουργία», είναι δύσκολο. Αποτελείται από 18 μήνες προσευχής και κάθαρσης και συνιστάται μόνο για τους άνδρες καλής υγείας μεταξύ των ηλικιών 25 και 50. Οι γυναίκες σε γενικές γραμμές αποθαρρύνονται από το να επιχειρήσουν «τη λειτουργία» λόγω της «περιέργεια τους και την αγάπη τους για την ομιλία» [1], εξαίρεση μπορεί να γίνει για τις παρθένες. Αν οι κανόνες της «λειτουργίας» τηρηθούν αυστηρά και με ακλόνητη αφοσίωση, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τον Άγιο Φύλακα Άγγελο σας, ο οποίος θα σας δώσει έναν πλούτο δυνάμεων. Οι δυνάμεις αυτές περιλαμβάνουν τη νεκρομαντεία και τη μαντεία, τη πρόγνωση, τον έλεγχο του καιρού, τη γνώση των απορρήτων, οράματα για το μέλλον, και την ικανότητα να ανοίγετε κλειδωμένες πόρτες.

Αρχαία Μαγικά Βιβλία που υπόσχονται Υπερδυνάμεις: Η Ένορκη Βίβλος του Ονωρίου
Αρχαία Μαγικά Βιβλία που υπόσχονται Υπερδυνάμεις: Το Pseudomonarchia Daedonum
Αρχαία Μαγικά Βιβλία που υπόσχονται Υπερδυνάμεις: Το Σολομωνικό Γριμόριο Ars Notoria
Αρχαία Βιβλία Μαγείας που υπόσχονται Υπερδυνάμεις: Arbatel De Magia Veterum
Galdrabok: Το βιβλίο της Ισλανδικής Μαγείας των Ρούνων
Αρχαία Μαγικά Βιβλία που υπόσχονται Υπερδυνάμεις -Το Ars Almadel
Αρχαία Μαγικά Βιβλία -Το Γαλλικό βιβλίο της Μαγείας
Αράβικη Μαγεία – Οι Γητειές Των Τζίνι !
Οι Ελληνικοί Μαγικοί Πάπυροι -Η Αλήθεια για τους Οξυρρύγχειους Παπύρους

Το βιβλίο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη δύναμη των μαγικών τετραγώνων [2], των μοναδικών λέξεων που τοποθετημένες σε μορφή γρίφου. Όπως το ισλανδικό πεντάγραμμα στο Galdrabok, αυτά τα τετράγωνα περιέχουν μυστικιστικές και απόκρυφες ιδιότητες όταν καταγράφονται. Η λέξη "ΜΙΛΩΝ" ή "MILON", για παράδειγμα, αποκαλύπτει τα μυστικά του παρελθόντος και του μέλλοντος, όταν γράφεται σε περγαμηνή και τοποθετηθεί πάνω από το κεφάλι, ενώ το "SINAH" φέρνει πόλεμο. Ο συγγραφέας προειδοποιεί ότι ορισμένα μαγικά τετράγωνα, όπως το "CASED" είναι πάρα πολύ σκοτεινά για να εφαρμοστούν.

Το κείμενο αυτό είχε μεγάλο αντίκτυπο στον φημισμένο αποκρυφιστή Aleister Crowley [3], ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έχει βιώσει πολλά υπερφυσικά γεγονότα μετά την εφαρμογή του τελετουργικού. Είχε μεγάλο αντίκτυπο επίσης στο Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής, του 19ου αιώνα το βρετανικό μαγικό τάγμα. Ο Crowley χρησιμοποίησε αργότερα το βιβλίο ως θεμέλιο για το δικό του σύστημα μαγείας.

Αόρατα Γεγονότα
Σύνταξη-Επιμέλεια Μαρία Γεωργακοπούλου για τα Αόρατα Γεγονότα

*Η Μαρία Γεωργακοπούλου ποτέ δεν έχει καλέσει οποιοδήποτε πνεύμα, αλλά κατά λάθος κάλεσε την πυροσβεστική κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης πνευματιστικής συγκέντρωσης με τη χρήση κεριών σε μια προσπάθεια να γίνει επικοινωνία με το πνεύμα του Ιωάννη Καποδίστρια. Ζει ανάμεσα σε Ολλανδία και Νορβηγία.

Αναφορές:

  1. http://www.esotericarchives.com/abramelin/abramelin.htm
  2. http://books.google.com/books?id=NQwsi3s1cpUC&pg=PA128&lpg=PA128&dq=magic+squares+abramelin&source=bl&ots=Xbw_D3OLBV&sig=rbuiYTpTZ12BWIDuvw2AO9jp1yg&hl=en&sa=X&ei=l3gzVLegENjooAT5pIDwDg&ved=0CDUQ6AEwBDgU#v=onepage&q=magic%20squares%20abramelin&f=false
  3. http://books.google.com/books?id=ZOdIAgAAQBAJ&pg=PA281&dq=abramelin+aleister+crowley&hl=en&sa=X&ei=pnwzVN2PHoKEjALu74GABA&ved=0CCwQ6AEwAw#v=onepage&q=abramelin%20aleister%20crowley&f=false



Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.
DMCA.com Protection Status Άδεια Creative Commons

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'