Πατρινοί πατεντάρισαν το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Μια μεγάλη επιστημονική επιτυχία έχει άρωμα... Πάτρας. Ο καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών Γιάννης  Ματσούκας και  η ομάδα του, πήραν την πρώτη παγκόσμια πατέντα για το εμβόλιο που φιλοδοξεί να θεραπεύσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τη σκλήρυνση κατά πλάκας.


Ο αντίκτυπος της νέας ιατρικής μεθόδου είναι δύσκολο να αποτιμηθεί αυτή τη στιγμή.

Τις κλινικές δοκιμές έχει αναλάβει στην Αυστραλία η διεθνής αναγνωρισμένη ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου.

Περισσότερα
• Ξαναλέμε: Το πρώτο εμβόλιο για την σκλήρυνση κατά πλάκας παγκοσμίως είναι ελληνικό

Η διάθεση του εμβολίου που λειτουργεί θεραπευτικά εκτιμάται πως είναι πλέον ζήτημα χρόνου.

Σε πρόσφατη ομιλία του σε Συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο Καθηγητής Χημείας, Γιάννης Ματσούκας, αναφέρθηκε στην πρόοδο της έρευνας, για την σκλήρυνση κατά πλάκας, η οποία διεξάγεται από χρόνια με την ερευνητική του ομάδα.

Στην έρευνα συμμετέχουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Πατρών, συνεργαζόμενα ερευνητικά κέντρα, από Ελλάδα και εξωτερικό, και ιδιωτικοί φορείς.

Ο κ. Ματσούκας ανακοίνωσε ότι η πολυετής προκλινική δοκιμασία δραστικής ύλης σε πειραματόζωα, περατώθηκε με επιτυχία. Το επόμενο βήμα της έρευνας είναι η κλινική δοκιμή, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2016 σε Πανεπιστημιακή Κλινική στην Αυστραλία, με την υποστήριξη μεγάλης Ελληνικής Φαρμακευτικής Βιομηχανίας. Η δραστική ύλη, η μέθοδος σύνθεσης, και τα αποτελέσματα προστατεύονται από διεθνείς πατέντες.

Ο κ. Ματσούκας δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την πρόοδο της πολυετούς έρευνάς του και των συνεργατών του. Η κλινική δοκιμή σύνθεσης από την έρευνα της ομάδας του, ήταν πάντα για εκείνον ένας στόχος ζωής. Ο κ. Ματσούκας είναι αισιόδοξος ότι και οι κλινικές δοκιμές, που απαιτούν αρκετά χρόνια, θα είναι επιτυχείς!

Αόρατα Γεγονότα

Αναφορές:

  1. http://www.radiogamma.gr
  2. http://dete.gr


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

5 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. όχι πέστε μου που; ΠΟΥ; σε όλο το άρθρο φαίνεται πως "Πατρινοί πατεντάρισαν το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως για τη σκλήρυνση κατά πλάκας" που γράφει στον τίτλο. Είστε γελοίοι για το άρθρο, για τον τίτλο, και το ανυπόγραφο του άρθρου. Λυπάμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για τον χαρακτηρισμό, όσο για το ερώτημα που κάνεις μπορείς να αναζητήσεις στο google τον τίτλο μας και να διαπιστώσεις ότι όντως αυτό συνέβη. Επίσης μπορείς να γράψεις τα παράπονα σου και στα άλλα «μεγάλα σάιτ» που το δημοσίευσαν ανυπόγραφα.

      Διαγραφή
    2. γιατι να ψαξει? τον ενδιαφερει να βγαλει κακια ....

      Διαγραφή
  2. Υπάρχουν αρκετά άτομα που πάσχουν από αυτή την ασθένεια καλό θα ήταν να είναι ποιο εμπεριστατωμένη η πληροφόρηση.[Συμβουλευτικά το αναφέρω.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παρακαλω ενημερώστε μας που ειναι σημερα το εμβόλιο κυκλοφορεί και αν οχι ποτε θα κυκλοφορήσει. ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'