Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ σε ύποπτες συναντήσεις στον Κορυδαλλό με στόχο δικαστές για τους δύο τόνους ηρωίνη του «Noor 1»

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στην Κρατική Ασφάλεια συμμετείχε σε ύποπτες συναντήσεις στις φυλακές Κορυδαλλού με κρατούμενους για την υπόθεση των δύο τόνων ηρωίνης που μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα με το φορτηγό πλοίο «Noor 1».Το εντυπωσιακό αυτό νέο στοιχείο φέρεται να προκύπτει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Βήματος», από αιφνιδιαστική «έφοδο» που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης δικαστικοί λειτουργοί και αστυνομικοί στον Κορυδαλλό για την περιώνυμη υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης το περασμένο καλοκαίρι με το εν λόγω πλοίο από το Ντουμπάι. Και όλα αυτά ενώ έχει ήδη αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο της Αθήνας.

Στις έρευνες υπό τις οδηγίες της εισαγγελέως των φυλακών Κορυδαλλού κυρίας Σταματίνας Περιμένη εξετάστηκε έγγραφη αναφορά -σχετική ανάρτηση του «Βήματος» στις 5 Οκτωβρίου- ότι ένας επιχειρηματίας και πρώην αθλητικός παράγοντας, εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση του «Noor » (ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία) δεχόταν παρατύπως επισκέψεις στις φυλακές Κορυδαλλού από επιχειρηματία του Πειραιά, πρώην πρόεδρο μικρής ΠΑΕ με την υποβοήθηση σωφρονιστικών υπαλλήλων. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, στόχος αυτών των συναντήσεων ήταν εκτός των άλλων «να ασκηθούν πιέσεις σε δικαστικούς λειτουργούς που ασχολούνται με την υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης».

Μία αναφορά που έφθασε σε γραφεία κυβερνητικών στελεχών για «ύποπτες» συναντήσεις στις φυλακές Κορυδαλλού τους τελευταίους μήνες, οι οποίες σχετίζονται με προσπάθεια «επηρεασμού» δικαστών, δίνει μία νέα διάσταση στη διαδικασία εκδίκασης της περιώνυμης υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το φορτηγό πλοίο «Noor 1» που αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2014.

Και αυτό λίγα 24ωρα μετά και την αποκάλυψη ότι η αρχικά διορισθείσα πρόεδρος του Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, στο οποίο ξεκινά η δίκη την ερχόμενη Τρίτη, αποχώρησε ξαφνικά με την αιτιολογία «μυϊκών προβλημάτων», κάτι που προκάλεσε σχετική έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Πολλαπλασιάζονται έτσι τα ερωτηματικά για το παρασκήνιο της υπόθεσης με τη μεταφορά της ηρωίνης, αξίας μεγαλύτερης των 50 εκατ. ευρώ, όπου υπάρχει «πόλεμος συμφερόντων» και μεγάλο «διακύβευμα».

Εντυπωσιάζουν ακόμη πληροφορίες που περιέχονται στο ίδιο έγγραφο ότι ανώτερος δικαστικός λειτουργός (σ.σ. το όνομά του στη διάθεση της εφημερίδας) που είχε ασχοληθεί προσφάτως με ζητήματα δίωξης αθλητικών παραγόντων για υποθέσεις διαφθοράς –έρευνα που είχε ξεκινήσει το 2011– είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον ίδιο κρατούμενο που σχετίζεται με τους ελεγχόμενους από τον ίδιο αθλητικούς παράγοντες. Οι συνομιλίες αυτές έχουν καταγραφεί στο υλικό με μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που είχε συγκεντρώσει ο δικαστικός λειτουργός κ. Αριστείδης Κορέας για μεταγενέστερα κυκλώματα διαφθοράς και για διάπραξη «εγκληματικών ενεργειών» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Νομικοί εκφράζουν όμως ερώτημα γιατί ο εν λόγω δικαστικός λειτουργός δεν ζήτησε να εξαιρεθεί λόγω της προσωπικής γνωριμίας του με τον κρατούμενο ιδιώτη. Από την περαιτέρω έρευνα επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη αυτών των συνομιλιών στο απομαγνητοφωνημένο υλικό του κ. Κορέα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κρατούμενος ιδιώτης και ο δικαστής είχαν πολυετή γνωριμία. Στις συνομιλίες δεν αναφέρεται οτιδήποτε επίμεμπτο αλλά υφίσταται το ζήτημα του πιθανού κωλύματος που μπορεί να έχει ο συνομιλών έμπειρος δικαστικός λειτουργός που ασχολήθηκε με τη σοβαρή υπόθεση λόγω ακριβώς αυτής της φιλικής του σχέσης.

Η αναφορά αυτή φέρεται να έρχεται στη συνέχεια της αιφνιδιαστικής παραίτησης μίας έμπειρης δικαστικής λειτουργού του Πειραιά που είχε ορισθεί αρχικά ως πρόεδρος του δικαστηρίου. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες για τα τεκταινόμενα μέσα στις φυλακές με εμπλεκόμενους στην υπόθεση του «Noor», εξελίσσεται και νεότερη «διακριτική» έρευνα των διωκτικών αρχών. Κύριο ζητούμενο ήταν αν πράγματι οι «συνεννοήσεις εντός Κορυδαλλού» και η «παραίτηση της προέδρου» συνδέονται, και αν μπορεί να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία για τη «δυσώδη» υπόθεση του πλοίου.

Η εισαγγελέας κυρία Περιμένη και οι αξιωματούχοι που υποβοήθησαν την έρευνα των δικαστικών αρχών συγκέντρωσαν το απόγευμα της Πέμπτης μαρτυρίες αλλά και υλικό από κάμερες εντός των φυλακών από τις οποίες επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις επισκέψεις του επιχειρηματία στον κρατούμενο του Κορυδαλλού με την υποβοήθηση δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι στις συναντήσεις εντός του Κορυδαλλού φέρεται να συμμετείχε -χωρίς υπηρεσιακό λόγο- και ένας αστυνομικός της Κρατικής Ασφάλειας που συνόδευε τον επιχειρηματία και ο οποίος παλιότερα συμμετείχε στη φρούρηση γνωστού πολιτικού προσώπου. Ο εν λόγω αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να διατηρούσε προσωπική γνωριμία με τον κρατούμενο και να βρισκόταν τον τελευταίο καιρό στο «πλευρό» ανθρώπων του περιβάλλοντός του. Κύριο όμως ζητούμενο είναι σε τι είδους συνεννοήσεις συμμετείχε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Την ίδια στιγμή στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών ελέγχονται πληροφορίες ότι κατηγορούμενος για την υπόθεση του «Noor 1» είχε προσφάτως συναντήσεις στον χώρο του αρχιφυλακείου του Κορυδαλλού με βαρυποινίτη που είχε απασχολήσει προσφάτως τις διωκτικές αρχές.

Στο ίδιο έγγραφο γίνεται λόγος σε συνεννόηση επιχειρηματία και ανώτατου στελέχους του Λιμενικού να εκδιωχθούν αξιωματικοί του Λιμενικού από την υπηρεσία που ασχολήθηκε με το «Noor 1».

Από την περαιτέρω έρευνα επιβεβαιώθηκαν αυτές οι συχνές συναντήσεις στις φυλακές Κορυδαλλού του κατηγoρούμενου για το «Noor » και του πρώην δημοτικού συμβούλου με την υποβοήθηση σωφρονιστικού υπαλλήλου που έχει επαφές με πολιτικό πρόσωπο. Δεν διευκρινίστηκε όμως ο λόγος και το περιεχόμενο των συναντήσεών τους. Θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό ότι το εν λόγω έγγραφο θα τεθεί υπόψη των αρμόδιων δικαστικών αρχών.

Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.hitandrun.gr/axiomatikos-tis-el-as-se-ipoptes-sinantisis-ston-koridallo-gia-to-noor-1/
  2. http://www.tovima.gr/society/article/?aid=743173

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις