Μπορεί να υπάρχουν Εξωγήινοι κάτω από την κρούστα πάγου του Πλούτωνα, ισχυρίζεται ο φυσικός Brian Cox

Σύμφωνα με τον πολύ γνωστό φυσικό Brian Cox, εξωγήινη ζωή μπορεί να καραδοκεί κάτω από την κρούστα πάγου του Πλούτωνα. Αυτή η δήλωση του Brian Cox ήρθε μετά την ιστορική πτήση του New Horizon στον πλανήτη νάνο, η οποία έδειξε τεράστιους παγετώνες και βουνά από πάγο νερού.
Οι φυσικές αυτές δομές υποδεικνύουν την δυνατότητα να υπάρχουν υπόγεια ύδατα στον πλανήτη νάνο αρκετά θερμά για να ανθίσουν η οργανική χημεία, είπε ο Cox. Ο Brian Cox είπε στους Times [1],"το ανιχνευτικό έδειξε ότι μπορεί να υπάρχει μια υποεπιφάνεια ωκεανού στον Πλούτωνα. Αυτό σημαίνει ότι -αν η κατανόηση μας για τη ζωή στη Γη είναι έστω και λίγο σωστή- ότι θα μπορούσε εκεί να ζει εξωγήινη ζωή".

Ο κύριος ερευνητής της αποστολής New Horizons, ο Alan Stern, κατά τη στιγμή της πτήσης στον Πλούτωνα είπε ότι τα βουνά είναι πιθανόν κατασκευασμένα από πάγο νερού. Ο Stern δήλωσε: «Το υπόβαθρο στηρίζει αυτά τα βουνά πρέπει να είναι κατασκευασμένο από Η2Ο, παγωμένο νερό. Βλέπουμε παγωμένο νερό στον Πλούτωνα για πρώτη φορά. Μπορούμε να είμαστε πολύ σίγουροι ότι το νερό υπάρχει σε μεγάλη αφθονία». Οι ερευνητές έχουν μέχρι στιγμής δει μόνο 5% των δεδομένων που λαμβάνονται από το διαστημικό σκάφος New Horizon, και περισσότερα δεδομένα πρόκειται να δημοσιευθούν αυτό το Σαββατοκύριακο. Αν και, είναι απίθανο οι ερευνητές να πουν αν υπάρχει ζεστό νερό στον Πλούτωνα. Οι ερευνητές θεωρούν ότι ο καλύτερος τρόπος για να το ανακαλύψουν είναι να κοιτάξουν τους όμοιους πλανήτες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση στη Γη.

Γαλάζιος Ουρανός και Παγωμένο Νερό στον Πλούτωνα -Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της NASA (ΦΩΤΟ)
Βουνό με Παγωμένο Νερό εντοπίστηκε κοντά στη διάσημη "Καρδιά" του Πλούτωνα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Πλούτωνας Υποδέχτηκε την Ανθρωπότητα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ανακάλυψη! Νέοι Κόσμοι πέρα του Πλούτωνα από το Χαμπλ -Περίεργα διατεταγμένα αντικείμενα (ΦΩΤΟ)
Υπάρχουν άλλοι 2 πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα σύμφωνα με αστρονόμους
Κάτι Επηρεάζει Ολόκληρο το Ηλιακό μας Σύστημα (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Brian Cox είπε: "Δεν είναι τόσο προσιτός, δυστυχώς, όπως η Ευρώπη (δορυφόρος του Δία) ή μερικά από τα φεγγάρια του Κρόνου. Ο Τιτάνας μοιάζει σαν να έχει μια υποεπιφάνεια ωκεανού, και ο Εγκέλαδος πετάει υγρά στο διάστημα, ώστε να μπορούμε να πετάξουμε μέσα από αυτά και να δούμε αν έχει οργανικά στοιχεία".

Ο Cox, ωστόσο, προειδοποίησε για την εξεύρεση άλλων ζωντανών οργανισμών στο δικό μας γαλαξία.

Είπε στους Times [1] "Αυτό που μας λέει η επιστήμη σήμερα είναι ότι η πολύπλοκη ζωή είναι μάλλον σπάνια. Είμαστε φυσικά ασήμαντοι και ακόμη πιθανώς πολύ πολύτιμοι".

Σύνταξη-Επιμέλεια Αριστοτέλης Φωκάς για τα Αόρατα Γεγονότα
Παραπομπές:

  1. http://www.thetimes.co.uk/tto/science/article4542561.ece

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.
DMCA.com Protection Status Άδεια Creative Commons

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'