Ετοιμάζονται για... παγκόσμιο πόλεμο στο έδαφος της Συρίας;

Οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν στη Συρία εδώ και μήνες, με τη συνδρομή μάλιστα και της Σαουδικής Αραβίας. Οι Ρώσοι στέλνουν εδώ και μερικές εβδομάδες μαχητικά και στρατό στις νέες τους βάσεις στη χώρα. Τη Δευτέρα, στη συνάντησή τους, Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντιμίρ Πούτιν φάνηκε να διαφώνησαν για το μέλλον του Άσαντ, αλλά ταυτόχρονα να συνέκλιναν στην ανάγκη συντονισμού για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους. Η Βρετανία χαρακτήρισε καλό νέο τον ενεργό ρόλο της Ρωσίας.


Και την επόμενη μέρα, η Γαλλία, που εδώ και μία εβδομάδα έχει στείλει τα βομβαρδιστικά της να χτυπούν στόχους στη χώρα, κάλεσε τη Μόσχα να αφήσει τα λόγια και να περάσει σε συγκεκριμένες πράξεις για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών.

Από προχθές, όμως, που οι Ρώσοι άρχισαν επίσης να εξαπολύουν τις βόμβες τους κατά «τρομοκρατικών στόχων», άρχισαν οι αλληλοκατηγορίες και οι απειλές. Η Ουάσιγκτον αμφισβήτησε τα λεγόμενα της Μόσχας ότι επλήγησαν στόχοι του ISIS και άφησε να εννοηθεί ότι τα αεροσκάφη της έχουν ως μοναδικό σκοπό να στηρίξουν τον Σύρο μονάρχη και τον στρατό του -μάλιστα, η εφημερίδα Wall Street Journal το έφτασε στα άκρα, επικαλούμενη αμερικανικές πηγές και επιλέγοντας για το πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της τον τίτλο «Τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα στη Συρία στοχεύουν αντάρτες που έχει εκπαιδεύσει η CIA».

Με άλλα λόγια, ισχυρίστηκε πως ο Πούτιν έχει κηρύξει τον πόλεμο στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους!

Αλλά και η Σαουδική Αραβία αντέδρασε έντονα. «Οι χώρες που λένε πρόσφατα ότι παίρνουν μέρος στη μάχη κατά της τρομοκρατίας του ISIS, δεν μπορούν την ίδια στιγμή να στηρίζουν την τρομοκρατία του συριακού καθεστώτος και των τρομοκρατών συμμάχων του, όπως η Χεζμπολάχ (η φιλοϊρανική οργάνωση του Λιβάνου) και η Δύναμη Κουντς (η αφρόκρεμα του ιρανικού στρατού)», ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, που αναμεταδίδει πιστά τις απόψεις της βασιλικής οικογένειας του Ριάντ.

Ξεκίνησαν την Επίθεση οι Ρώσοι -Μυστικό σχέδιο Ομπάμα-Πούτιν για χτύπημα κατά των τζιχαντιστών (BINTEO)
Η Μόσχα αποφάσισε να εξαφανίσει το ISIS -Ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή -Ανατροπή Ισορροπιών

Κι αυτό, την ίδια στιγμή που πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ιράν στέλνει στη Συρία χιλιάδες επιπλέον άνδρες ώστε, σε συντονισμό με τη Χεζμπολάχ και τις δυνάμεις του Άσαντ, να εξαπολύσουν ευρεία αντεπίθεση κατά όλων των αντιπάλων του καθεστώτος -των ισλαμιστών, της αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.


Όπως είναι προφανές, το... μποτιλιάρισμα μαχητικών αεροσκαφών και εμπειροπόλεμων και αποφασισμένων πολεμιστών στη Συρία καθιστά πιο πιθανό παρά ποτέ ένα «ατύχημα», που μπορεί να φέρει απευθείας αντιμέτωπους ακόμη και τους Ρώσους με τους Αμερικανούς. Αυτός είναι και ο λόγος που οι δύο πλευρές έσπευσαν να συγκαλέσουν επειγόντως σύσκεψη υψηλού επιπέδου ανάμεσα στα επιτελεία τους, επιδιώκοντας να αποφύγουν το μοιραίο. Το σίγουρο, πλέον, είναι ότι ο γρίφος της Μέσης Ανατολής είτε θα λυθεί με μια νέα Γιάλτα, είτε με ένα γενικευμένο και καταστροφικό πόλεμο, παγκοσμίων διαστάσεων.
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'